top of page

Karin Schuitema

Beeldende Kunsten

Mijn naam is Karin en ik werd veertig jaar geleden in Nederland geboren. Zolang ik me herinner ben ik, zoals zoveel mensen, een zoekende ziel. Zoekend naar een thuisgevoel, naar een plek in de wereld, zoekend in mijn lichaam, in mijn hart en in mijn hoofd. Dat heeft altijd geleid tot omzwervingen in mijn eigen wirwar van gedachtes en gevoelens én over de wereld: ik woonde jaren op plekken waar ik me nog diep verbonden mee voel, zoals Turkije en Cyprus.
En nog altijd lijk ik altijd op zoek. Naar de kern van het menszijn en het leven, op en neer, op en neer, bewandel ik dat dichte netwerk van paden in mijn eigen hoofd, en in verbondenheid met anderen.
Mijn werk is vaak een uiting van mijn persoonlijke kijk op het leven aansluitend bij bredere thema's zoals 'sense of belonging', migratie en de universele zoektochten van de mens. Bijna twee jaar geleden verhuisde ik naar Antwerpen. Door het GAST zomer project van Fameus vorig jaar, voel ik me steeds meer verbonden met deze plek en vooral mensen. Voel ik de vrijheid om zonder verdere uitleg te zijn wie ik ben en om mijn kunst te maken en te laten zien.
Ik ben heel erg blij om weer een atelierruimte met anderen te mogen delen om op die manier letterlijk en figuurlijk ruimte te kunnen maken voor mijn visuele werk en om niet alleen de ruimte maar ook opnieuw ideeën, levens, samenzijn en plezier met anderen te delen.

Ik maak visueel werk met gemengde technieken: schilderen, tekenen, collage, foto's en soms bewegend beeld, video.

Left
bottom of page