top of page

Elisabeth Roggeman

Beeldende Kunsten

Elisabeth Roggeman is beeldend kunstenares.
In haar schilderijen en tekeningen onderzoekt ze de letterlijk zichtbare lagen en onderverdelingen in de wereld. Deze technische kijk op vorm, compositie en kleur brengen haar structuur als tegenwind voor de overvloed aan informatie die we dagelijks incasseren.
Door deze twee te onderscheiden geeft ze de dunne lijn daartussen weer. Wanneer ze figuren afbeeldt, kijken ze altijd weg en lijken ze in een gedachte vast te zitten in een wereld die heel even stil staat.
Dit uit zich meestal in tekeningen, schilderijen, fotocollages of 3D-werk.

Uit haar vrije werk groeien soms textiel-patroon-ontwerpen die ze verder uitwerkt en soms digitaliseert.

Haar grootmoeder uit Denemarken inspireerde haar twee jaar geleden om een graphic novel te schrijven/illustreren, genaamd ‘Tussen God en de vogels’.
Al sinds ze jong is ze altijd op zoek naar mooie verhalen die ze zelf fantaseert op basis van wat ze ziet. Deze verzamelt ze in haar notitieboeken vol kleine gedichtjes, dagdromen, tekeningen en knipsels.
Met haar gsm neemt ze foto’s van alledaagse taferelen die op haar pad komen. Hierbij gaat haar aandacht meestal naar raam-weerspiegelingen van gekleurd licht tegen een donkere lucht.

In haar atelier komt al haar verzameld materiaal samen.

Left
bottom of page