top of page

Approved projects

Projects Fund for Talent Development

2023

RONDE 3

George Adindu – AMOBI

AMOBI is een kortfilm die gaat over tweede kansen krijgen, vriendschap, support en liefde.

Het wordt een inspirerende film voor zowel een jongere als oudere generatie.

 

Bert Van Puymbroeck – Waar zit die fucking Qi?

Het project is een muzikale voorstelling over therapie en persoonlijke ontwikkeling.

De zoektocht naar ‘inner peace’ en healing op theater brengen met een grote schep humor en muziek.

Gemengd koor Lejra – Concert Jommelli

Doel van het project is om een amateurkoor een muzikale grens te laten verleggen dmv het creëren en uitvoeren van een groot koorwerk begeleid door orkest.

Uitvoering van het ‘Missa pro Defunctis’ van Nicollo Jommelli. Het is een religieus muziekwerk voor 4-stemmig gemend koor en 4 zangers solisten, begeleid door strijkorkest en basso continuo.

 

Yeboah Benhelima – Chapp de mic

Heel het jaar door wordt er een pop-up studio opgericht om jongeren te ondersteunen bij het maken van songs, videoclips, artwork, graffiti, dans en nog veel meer. Dit om hen klaar te stomen voor hun podiumervaring op Chapp de mic.

 

YWCA vzw – Martha’s Labyrinth deel 1 – theaterworkshops

Aïcha Cissé is regisseur en actrice met professionele ervaring in de Vlaamse theatersector.  Haar liefde voor kunst wenst ze door te geven aan jongere generaties, gericht op een specifieke doelgroep die niet altijd gemakkelijk te bereiken is.

Zo werkt ze samen met YWCA een pilootproject uit waar ze aan de hand van laagdrempelige theaterworkshops een groep (jong)volwassenen vrouwen uit de vereniging YWCA ondersteunt en begeleidt. Het doel is om vrouwen kennis te laten maken met theater, podiumskills op te bouwen, bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen te begeleiden naar mogelijkheden binnen de kunsteducatie.

Het doel van dit project is om een toonmoment te creëren vertrekkende vanuit het verhaal van de actrices zelf. We inspireren ons op het verhaal van Martha Geiringer en zoeken naar gemeenschappelijke thema’s die zowel aan bod komen in het leven van de participanten als in het verhaal van Martha Geiringer: een Joodse vrouw die door de politieke situatie in haar geboorteland Oostenrijk noodgedwongen haar studies achter zich laat en samen met haar familie op de vlucht slaat.

 

Radio (z)Onderdak

Radio (z)Onderdak is een sociaal cultureel artistiek project gericht op het activeren van dak- en thuislozen. Het is begonnen als een radioprogramma en live event met oa poëzie, zang, hoorspelen en muziek maar is inmiddels veel meer.

 

Alessio De Looze – HOURGLASS

Het project is het schrijven en opnemen van mijn eerste debuutalbum HOURGLASS. Het is een verzameling nummer met ‘tijd’ als rode draad. Wat als we de tijd konden omdraaien, wat zouden we dan gedaan hebben? Zouden we onze dromen nagejaagd hebben? Zouden we die ene persoon verteld hebben wat we voor hen voelen?

Alessio schrijft al jaren nummers, volgt workshops en jamt met andere muzikanten. Nu is de tijd aangebroken dat ik al deze kennis en vaardigheden bundel in mijn debuutalbum, dat het verhaal vertelt van wie Alessio is als artiest.

 

Funuun – Toekomstatelier

Het toekomstatelier wil jonge anderstalige nieuwkomers inspireren, laten experimenteren en reflecteren met/op verschillende kunstdisciplines door hen gedurende 14 zondagen intensief te begeleiden en coachen in een laagdrempelig en duurzaam creatief proces dat begeleid wordt door een zeer diverse groep kunstenaars en artiesten. Anderzijds wil het project amateurkunstenaars en artiesten groeikansen bieden als workshopgever met en voor een anderstalige doelgroep. We brengen verschillende kunstdisciplines/workshopgevers  vanuit verschillende kunstinitiatieven samen en willen een bodem zijn voor nieuwe kruisbestuivingen en toekomstige samenwerkingen. De toekomstateliers zijn een veilige leerplek voor jongeren en kunstenaars om samen op zoek te gaan naar ieders talenten en participatieve, ervaringsgerichte taaloefenkansen te creëren.

 

Madam Fortuna – De Ideale Familie

De ideale familie is een creatie die door 3 spelers en 2 muzikanten wordt gemaakt. We vertrekken vanuit de leefwereld van de drie spelers Noah, Madelief en Hussein en de twee muzikanten Dina en Saif. Dit proces van mede-eigenaarschap is belangrijk.

De voorstelling wordt gemaakt voor 8+. De voorstelling gaat over een samengesteld gezin met twee kinderen (13 en 15 jaar) en een alleenstaande vader. Ze repeteren het stuk ‘de ideale familie’.

 

ROTBEEST – verboden te voederen

ROTBEEST collectief onderzoekt de gedragingen en het wezen, maar vooral de verschillen en gelijkenissen tussen de stadsbewoner en de meest voorkomende stadsvogel. Verstoten worden in de maatschappij, uit het nest geduwd worden en flirten met de grenzen van monogamie zijn enkele thema’s die theatraal onderzocht en verteld worden.

RONDE 2

Jessica Boyeleba Balehen – Release show Purp.S. EP

Purp.S. is de naam van het nieuwe muzikale project waarmee Jessica in 2023 graag wil afsluiten, maar vooral 2024 mee wil instappen.

Dit project bestaat uit vijf songs die elk een ander perspectief weergeven om de wereld om me heen en in mezelf te begrijpen.

Met nieuwe artiesten zoek ik voor elke song een thema dat bij de titel van het project past, mij nieuwe inzichten geven die me helpen om oude patronen te verwerken en hoe ik in mijn kracht kan blijven staan.

Met Purp.S. zou ik graag de luisteraar op een collectieve basis willen aanmoedigen om ook dezelfde reflectie in hun eigen leven toe te passen.

Ysabel Jongeneelen – de stadsjutter

Een podcast over De Stadsjutter: een verhaal waarin een speedverslaafde jonge vrouw in de jaren ’90 de vuilbakken afschuimt en dit zo weet uit te bouwen dat het een volwaardig beroep wordt en dat er zelfs een clandestien winkeltje (De Stadsjutter) ontstaat in een kraakpand (Villadelfia) in het Antwerpse. En op die manier geraakt ze uit verslaving. Bij het vertellen van dit verhaal krijgt de luisteraar ook een handleiding tot het stadsjutten.

 

Arlette Vanza – Vogue Bootcamp Belgium

Vogue Bootcamp is een project opgezet voor mensen die zichzelf willen leren ontdekken op de meest expressieve manier. Je leert jezelf kennen door middel van verschillende soorten workshops. Deze workshops worden verzorgd door mensen die al jarenlang ervaring hebben binnen de ballroom gemeenschap en/of daarbuiten.

 

Compagnie Lodewijk Louis – ALICE

Als tweede gemeenschapsproject binnen onze werking maken we met een grote groep liefhebbers (acteurs, dansers en muzikanten) voornamelijk uit Deurne, een voorstelling gebaseerd op Alice in Wonderland van Lewis Caroll.  Het voornaamste doel van het project is om de deelnemers te laten ervaren hoe geweldig het is om met een grote groep en met een professioneel omkaderde voorstelling het publiek te boeien, raken en inspireren.

AMIGO vzw – Le(t)s jam

Le(t)s jam is een zomerstage van 3 tot 6 juli met danslessen en een creatie van eigen choreografisch werk van de jongeren.

De focus ligt op dansen, bewegen, ontdekken, leren en ontmoeten. Samen leren de jongeren verschillende dansstijlen (afro, hip hop en hedendaagse dans) en gaan ze daarna zelf aan de slag.

 

OVERLAST – Atelier Overlast

Atelier OVERLAST is een begeleidingstraject van OVERLAST. Door de jaren heen hebben we ingezien dat het bieden van live kansen niet voldoende is maar dat artiesten ook behoefte hebben aan structurele ondersteuning om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Concreet selecteren we zes artiesten die aan het begin van hun muzikale traject staan. Via coaching, technische ondersteuning, kennisdeling, workshops, repetitieruimte, creatieve ondersteuning en meer tracht OVERLAST bij te dragen aan de semi-professionalisering van beginnende makers en het duurzaam maken van hun muzikale carrières.

 

!UKBUM! – We Think it’s a Good Idea

We Think it’s a Good Idea is een avondvullende circusvoorstelling van het nieuwe Antwerp-based circus collectief !UKBUM!

Jonas, Jakob en Jef maken met z’n drieën absurd circus theater. Ze combineren verschillende podiumkunsten op een avond vol rariteiten en absurditeiten. Deze voorstelling is een zoektocht naar ‘het goede idee’.

Een idee dat eender wat kan zijn, het publiek aanspreekt en confronteert met zichzelf en met ons.

RONDE 1

Denzel Bruckenburg – Trans-Terminos

Trans-Terminos staat voor: ‘over de grenzen’. Deze danstheatervoorstelling gaat over hoe iemand, ongeacht hoe moeilijk dat is, zijn doel wil bereiken. Opgeven is geen optie. Hij werkt hard om een wezen te creëren dat zijn werk voor hem kan doen én beter. Daarvoor moet hij het volledig programmeren. Dit proces verloopt niet zonder slag of stoot, met veel ups & downs, maar uiteindelijk behaalt hij zijn doel.

Tinneke Himschoot – Swiebelientje

Tinneke wil de circuswereld en de goochelwereld dichter bij elkaar brengen door een samenwerking aan te gaan tussen deze disciplines. Het project zal een voorstelling worden waarin de goochelkunst - illusionisme en

de aerial silk gecombineerd worden.

Nina Doevendans – Electric Harp Project

Mijn project zal bestaan uit het produceren van 10 nummers op elektrische harp. Deels bestaande nummers in een nieuw jasje gestoken, alsook een aantal nieuwe composities. Deze nummers wil ik opnemen en daar bijpassend ook een videoclip bij maken. Elke maand release ik een nummer en aan het einde van het jaar organiseer ik een optreden waar ik alle nummers live breng.

Hannah Macpherson – Looking Forward

Hannah maakt een theatervoorstelling rondom seksueel misbruik, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.

Giulio Napoletano - Draw and Print Intercultural Lab

Het doel van deze cursus is om studenten de kans te geven kennis te maken met de basisprincipes van de westerse grafische cultuur en haar geschiedenis door middel van tekenen en de eenvoudigste technieken van graveren en drukken. Zo wordt een fysiek en filosofisch uitwisselingspunt gecreëerd voor het combineren van de culturen die momenteel aanwezig zijn in Antwerpen tot een constructieve versmelting van uiteenlopende persoonlijke benaderingen van de artistieke praktijk.

Jambo FV – straatdodenherdenkingsmoment

Jambo is een open ontmoetingsplek voor dak- en thuislozen met of zonder verslavings- en/of psychiatrische problematiek. Ieder jaar sterven zo'n vijftigtal dak- en thuislozen in de anonimiteit van de straat. Om deze mensen te eren en te herdenken organiseren we met Jambo, ‘tVlot en straatoverleg (het platform voor alle werkingen rond straatbewoners) het straatdode herdenkingsmoment. In samenwerking met kunstenaars Rebecca Lenaerts en Fransisco Manzano en een groep dak-en thuislozen zetten we een artistiek traject op rond het thema rouwen'.

Sophie Janssens – Blijspel der liefde

De voorstelling ‘Blijspel der Liefde’ geeft je een inkijkje in het hoofd van Sterre. Een jonge vrouw die hopeloos opzoek is naar liefde en liefhebben; opzoek naar de liefde van Lisa, haar moeder en zichzelf. Maar kan Sterre haar eigen hoofd, dat hopeloos opzoek is, nog wel vertrouwen? ‘Blijspel der liefde’ is een muzikale en beeldende voorstelling waarbij het verhaal hand in hand gaat met de muziek van Ann Christy. De muziek ondersteund en

verrijkt het verhaal op een verassend manier, waarbij fantasie en realiteit door elkaar heenlopen.

Mundana vzw – Karambola

Karambola is een project voor kinderen uit multiculturele gezinnen. De deelnemers krijgen de kans om binnen het project aan de hand van muziek, literatuur en kunst hun diversiteit en hun plaats in onze diverse samenleving te vieren. In een reeks workshops geleid door Laura Vargas (plastisch artieste en pedagoge) van Lauboratorium hebben we het spelenderwijs over de uitdagingen en voordelen van opgroeien binnen een multicultureel gezin. Op het einde van de workshoppenreeks worden de stemmen en verhalen van de kinderen samengebracht in een tweetalig boek, gemaakt voor en door kinderen van multiculturele families.

Louai M Hashem -  It's (never) fucked up - tweede editie

Het verhaal gaat over de ontwikkeling van een groep van 3 jongeren met een vluchtelingenverleden. Het verhaal vertrekt vanuit onze persoonlijke ervaringen als nieuwkomers in dit land, enkele jaren geleden. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal. Zes jaar na onze aankomst in België zoeken we naar de woorden die de gelaagdheid en de complexiteit van een vlucht weergeven. Met humor en een grote joie de vivre trachten we het vaak verborgen verdriet te vatten. Hoe kan je veelheid vatten in een nieuwe taal die je communicatie voornamelijk reduceert?

Hoe kan je dankbaar zijn zonder te leven met gebogen hoofd? Hoe spreek je over de toekomst, zonder steeds bij het verleden uit te komen? “It is (never) f*cked up!” is een collage van het diepmenselijke. Een poging tot antwoord op de vragen die verloren gaan in een nieuwe taal.

Alex Akueta – Have A Voice

Dit project onthult de kern van Xray Atelier & Xray Community. Als oprichter heeft Alex Akuete altijd een van zijn drie mantra's (have a voice!) gebruikt als mobilisatie middel bij het creëren van zijn kunstwerken en bij het nastreven van zijn droom om een veilige ruimte te creëren voor jongeren waar ze zichzelf kunnen ontdekken, creëren, vriendschap opbouwen en elkaar inspireren. ( Have a voice ! ) is een terugkerende boodschap in zijn kunstwerken, aan de jongeren in zijn gemeenschap en aan de mensen om hem heen. Hij gelooft dat wij mensen

op onze eigen manier belangrijk zijn en als we geloven dat we iets te zeggen hebben, is het noodzakelijk dat we een platform hebben om dat te doen. Hij heeft hier van jongs af aan zijn levenswerk van gemaakt, omdat hij uit ervaring weet dat geloven (dat je een stem hebt) een standvastig zelfbeeld opbouwt. Het zorgt voor een gevoel van vertrouwen in jezelf, onafhankelijkheid en het vermogen om anderen te mobiliseren om in zichzelf te geloven. Deze voorstelling bestaat uit : Runway show(met schilder kunst), dans, spoken woord en live muziek.

 

Junior Akwety – MY HOUSE II

MY HOUSE is een voorstelling gericht op dans- en housemuziek. Een samensmelting tussen muziek en dans in dit genre. Zo divers als het rijk is aan vorm en cultuur, handelt ‘MY HOUSE’ over de impact die dit muziekgenre en zijn gemeenschap hadden op het leven van de deelnemende artiesten.In dit geval gaat het over fase 2 van het project.

 

Ayah Elbelisy -  Dima Maghreb

Mijn project Dima Maghreb is een project over hoe mensen, vooral kinderen en jongeren leven in Marokko leven. Hoe ze met weinig dingen plezier maken. Als Marokkaans-Egyptische Belg verbaast mij hoe anders Marokkaanse Belgen leven tegenover Marokkanen uit Marokko. Dat wil ik graag laten zien aan de mensen.

2021

ROUND 3

  • Charlotte Gillain – Women in public:  Women in public is a short film that questions ownership of your identity. By means of artificial intelligence, we want to play with doubling, exchanging and mixing people.  You follow four characters in an old Antwerp café. The viewer is immersed in an absurd reality where you can drink coffee with yourself, suddenly see a doppelganger pass in the street or no longer recognize your face as your own.

 

  • 't Werkhuys vzw – Art Club Borgerhout:  Through these trajectories, the Art Club, together with 't Werkhuys and the artists, organizes two exhibitions on visual art in 't Werkhuys. The Art Club Borgerhout is an accessible, empowering and artistic youth organization for visual arts in 't Werkhuys, for young people from the neighborhood between 16 and 26 years. The young people will get to work showing their work to an audience through two exhibitions that open in May and November. With this project we bring more diversity to art and give young people the power to make their voices heard.

  • Theater workshop NEST vzw– Bagger:  BAGGER, from Theaterwerkplaats NEST, will be a collective rollercoaster about power and especially power-and-loss, in collaboration with the Antwerp professional branch of the KAK Collectief and Stormkop. Bagger will be a location performance on the lighthouse boat De Westhinder, a performance in which our political system is fearlessly turned inside out.

  • Rune Tuerlinckx – MOKITA:  With MOKITA we take matters into our own hands, we create a platform; visibility for our work and with that we reach an audience outside the closed art academy world. We see this step partly as an exercise, but at the same time it is a concrete one in our future field of work. 

  • Lina Ejdaa– TANZ IN 44:  TANZ in 44 is an interactive video installation based on the performance Tanzmanschine. The visitor gets the chance to conquer the oppressive world of Tanzmanschine while dancing. Within the setting of an expo, we want to give them the opportunity to experience the playfulness and freedom of a club night. We consider this necessary at a time when our freedom of movement and autonomy are being tested.

  • Vzw Bruiswater – Mascot Gallery:  In three parallel courses of three consecutive work sessions, we stimulate the imagination and activate the creativity of groups of participants. In a collective way the participants create 'mascots'; first they make abstract shapes with the 'Idiosyncratic Machine', then they screen print those shapes in 'Form Prints' into compositions on large sheets of paper, then they interpret those screen prints into designs for 'mascots'.

  • Roxette Chikua – Paradis:  Thanks to a collaboration with the Mestizo Arts Platform, Roxette Chikua will have the opportunity to present her first solo performance to programmers and interested parties from the arts field. On Saturday 19 June she will show 'Paradis', as a WIPCOOP Session in hetpaleis.  Roxette starts from her own story and takes the viewer along in her identitarian quest on the basis of lyrics, song, dance and fashion. She presents her story in the form of a parody because she believes that difficult topics can be discussed with humor. Together with her, her audience discovers and recognizes the different dimensions of a young woman of color who wants to shape her own life by breaking free from all that society considers 'normal'.  Through her own style, 'baroque afrique', Roxette shows how a historical art style in the hands of a black woman leads to different perspectives. With 'afrofuturism' as inspiration, she searches for her own building blocks and form to tell her story.

  • MAISHA vzw – Neighbours:  Neighbors is a story in which we zoom in on the lives of 5 families who, despite their different origins and backgrounds, are Belgians. Buren is a story by young people, and with young people, but for everyone. Problems exist in every society, how can young people and the elderly support each other to find solutions together?

  • Ageeba Kromah – SOSO:  SOSO is a gallery that welcomes other artists and creatives. The idea behind the concept is to intertwine different artstyle and give our residents the freedom to express and roam between each style.

  • Nitish Kumar Bhardwaj - BEING:  This short film is about a person, who can be identified as anybody, who is trying to find his/her place in a society, in a family, in a working place... No matter what! there will always be conflicts which will affect us in different ways. I am trying to focus on that psychological effect on that person. I call that person, 'Being'. ´Being´ literally means, ´the state of existing.`

  • Oyakhilomen Akuete – The essence of life:  “Essence of life” is an artistic investigation into the individual and collective meaning of life. relevant themes such as human interaction, norms and values, forms of communication are discussed here. During this research, many conventional events are questioned in order to accommodate a new answer. A reconstruction of the world where we find ourselves in order to arrive at our meaning of life.

  • Graciete Zola – 414 The Jumpstart:  The Jumpstart wants to give our local talents a boost in their journey from amateur artist to a professional artist. This will be done by introducing the artists to the process of recording and ultimately performing their projects. As an artist, in addition to your talent, there is a lot to consider to get your work to the public. These are all things that come with a lot of costs. The jumpstart wants to give the winner a strong start in his/her Career.

  • Beau Van Hoydonck – SXA.DYU / virtual screen:  This 4-part workshop offers artists the opportunity to develop their own work within the audiovisual medium under the guidance of various experienced artists. Together we are working towards the Virtual screen presentation on October 1, 2021. The workshop participants will have the opportunity to show their work on a large screen, in symbiosis with the artists and musicians present.

  • vzw AMIGO – CODE:  The project is a creative process (5 days) to create a pop-up dance performance "CODE" with a group of diverse young people aged 14-18. The lyrics of the music are written by the young people themselves, who slam, sing and rap to instrumental beats.  After a year of living with the corona situation and mouth caps, a body language has emerged among the young people that communicates with signals. Also in theatre, Hip Hop and Capoeira, sign language,.. we learn there are specific "codes. This inspires the choreography to bring different cultures together with different movement styles (contemporary, urban and afro dance styles) and music and to mix them into one. a pop-up dance performance that can be performed at a wide variety of locations in all districts of Antwerp.

  • Dilbi vzw – Ala moj el bar:  The project is a purposeful comedy theater piece that focuses on the problems that young people experience at a certain age and in certain circumstances. Based on the comedy of difference in the internal minds of young people and the way they look at each issue. The project explains the conflict going on in the young man's mind in all his directions, the contradictions he goes through and the constant battle between his mind, emotion, enthusiasm, laziness and dreams. All situations are discussed comically (black comedy) to focus on what the young person is going through in general.

ROUND 2

  • Behuman – Locked Inside : WHAT CONNECTS young people in this corona period? What do they need to stay in their power? By entering into a dialogue with them, we try to find a positive word/feeling together. With this word/feeling they get to work and try to convert their POWER word into their POWER image. The results of the project will be disseminated by Agrafa Affichage. There will be 500 x A1 posters on the streets.  The results will also be distributed via a platform on Instagram LOCKED INSIGHT that already exists.  500 instant photos will also be distributed in De Studio, on the entire ground floor.  And there is a track to organize an exhibition in the FOMU. This would probably take place at the end of September/beginning of October.

  • Miranda Vermeiren – Broken Beauty : Broken Beauty is a photo project to accept a body altered by breast cancer. The search for beauty and acceptance of the body are central.  The project mixes different art disciplines. In addition to photography, texts, paintings, charcoal drawings and plaster prints are also discussed. Avdia Avrumutoae enriches the photo exhibition with the painting of 2 plaster busts.

  • Yuri Hostie  – Captain Dog Heart and Me : Captain Dog Heart and Me will be a short film based on Yoeri's short story of the same name. The short film is about two men who work in a call center and systematically bully all the callers from the insurance office. Captain Dog Heart and Lieutenant Nirvana are two lived-in nihilists who constantly turn reality upside down. It is a socially critical, black comedy that focuses on a mixed cast and crew of up-and-coming talent.

  • Muhanad Mukhtar – Sinbad : Sinbad is a refugee from Baghdad. He was born in the war and was never able to celebrate his birthday. He has no friends and is very lonely. Sinbad is now eager to celebrate his birthday for the first time. In this way he hopes to get to know people and to feel at home in his new country. The performance is aimed at children (+7) and their families. It is twofold - a multidisciplinary performance (35 minutes) + a participatory part (60 minutes) led by Mohanad Mukhtar.

  • Sing Sing Sang –  SUMMER SINGING SONG : Summer holidays are long for some children. In addition to our permanent activities during the school year, we offer a playful but instructive curriculum to enrich the summer holiday musically. We address all our students with special attention to the more vulnerable. New children are also welcome, this way we get to know each other and the step towards our permanent operation becomes smaller.

  • Mike De Ridder – own legend : THE OWN LEGEND is an autobiographical story about the search for God, devotion and spirituality. A multidisciplinary theater performance in which YouTube and the best-known social media platforms such as Facebook and Instagram, as well as Wikipedia and Google, are simulated on stage and supported by music, soundscapes and video projections.

  • Emmanuel Boakye  – The five stages of grief: The five stages of grief is a shortfilm about Caleb Griffin, a person that never deals or takes his feelings seriously until he loses his grandmother who is the only link he has to his biological family. One of his adopted family, who is his uncle, forces him to go to therapy and face his emotions head on which takes him on a very emotional journey or stages of grief throughout his life.

  • SIDEWARDS – All you need : Together with 4 dancers, a dramaturg and 3 musicians we will create a dance performance about beauty using live music. The dancers will sing, and musicians will dance, we work with text and with the language of the body. Under the umbrella term beauty, both spontaneity and authenticity are discussed, just like ugliness and insincerity as a counterweight, humor is not excluded and the musicians and dancers become one on stage.

  • Linne Dierckx – toontje lager : Toontje lager is a musical project in which we collaborate with young, diverse and emerging artists including myself and Thierry Ekangamene to create a web series around music.  The intention is to record a live music quiz consisting of four episodes via a live band consisting of 5 people, namely Julie Daems, Isy Baeyens, Andy Kisema, Linimas Mbadu, Moïse mukendi.  The live band will accompany and support the entire series, Thierry and I will discuss the entire program together with the participants (16 participants).

  • Youth Zone – Music Festival RYS : RYS is a supralocal collective of three associations that are engaged in music, art education and storytelling. As a final result, we wish to organize a first edition of a music festival. A music festival with Flemish emerging and experienced artists. The project aims to help emerging artists develop and exhibit their music on stage. We do this with a pre- and post-process and the whole (including show moment) is cast in an after movie.

2020

ROUND 4

 

ROUND 3

​​

ROUND 2

ROUND 1

2019

ROUND 3

ROUND 2

  • Wang vzw – x

  • Jeroen Medaer – Bluebeard 2.

  • Astrid De Haes - An attempt to create meaning in a space that could go completely dark

  • Ayham Al Afshari – The Wall

  • Brasart - Fathers of 't Kiel

  • vzw Glaswerkt – Keep running

  • Mieke Bombeke and Jan Wouters

  • Mano Amaro – NORTH/SUL

  • Hakuna - WOW!

  • Rino Sokol - Preoccupation with the Self

  • Lant – Lant

  • Saima Sorgho - Afrowar II

  • Skinny Diva - bad gyal dem

  • Cinebelgicano Productions vzw – Memorylab Antwerp

  • Younes Van den Broeck - PLSTCD3M0NS

  • Thomas Vanbrabant - Duyster

ROUND 1

2018

ROUND 2

​​

ROUND 1

2017

ROUND 4

  • Non-profit organization Koba Metropolis Sint-Jan Berchmanscollege

  • Marhaba vzw

  • Open School  Antwerp Center for Basic Education

  • Claudia Zen Karan

  • Moving Ground vzw

  • Inside Express Party

  • David Joao

  • Royal Fanfare  the fraternization of Zandvliet vzw

  • REL

  • BeHuman

 

ROUND 3

  • Martine Vandervelden

  • Stage Rumors

  • Madam Fortuna

  • Gilles Torfs

 

ROUND 2

  • Osama Abo Amro

  • Sven Verelst

  • Dara Sheikhi

  • Mohamed Sultan

  • Hussein Shabeeb

  • Anne Vanoppen

  • Company Schmaltz

  • JES vzw

  • Tique

  • Order Of The Fox vzw

  • Veronica Podkolzina

  • Maartje Coolen

  • Moving Ground vzw

  • Remy Ndow ​

ROUND 1

Goedgekeurde projecten: Inner_about
bottom of page