Contact

ContactformulierContactgegevens


kantoor Fameus
Hofstraat 15 (Oude Beurs)
2000 Antwerpen
+32 3 202 74 35
info@fameus.be

adres facturatie
Fameus vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen

IBAN: BE43 0682 3009 1101   BIC: GKCCBEBB
Ondernemingsnummer: 478.102.904
BTW-nummer: BE0478102904

Fameus vindt jouw persoonlijke gegevens belangrijk.                                 Lees onze privacyverklaring hier.

Openingsuren

maandag 13 u tot 17 u
dinsdag 13 u tot 17 u
woensdag 13 u tot 17 u
donderdag 13 u tot 17 u
vrijdag 13 u tot 17 u

Ben je niet beschikbaar tussen 13 uur en 17 uur? Ook na 17 uur zien we je graag verschijnen. Maak wel eerst even een afspraak.


Wie is wie?


Eline Van Hoye
Directeur
+32 3 202 74 34
eline@fameus.be


Gwen Vanderreyd
Projecten en Subsidie
+32 3 202 74 36
gwen@fameus.be


Coni Yaramis
Zaalverantwoordelijke
+32 3 202 74 33
coni@fameus.be


Caro Marnef
Projecten en Jongeren
+32 3 202 74 35
caro@fameus.be

 

Shamisa Debroey
Projecten en Communicatie
+32 3 202 74 35
shamisa@fameus.be


Fameus vzw ligt in hartje Antwerpen. Om snel en eenvoudig Fameus te bereiken, neem je best de fiets of het openbaar vervoer. Tram 7, 10 en 11 stoppen vlakbij. Als je toch met de wagen komt, houd dan rekening met mogelijke files en wegomleidingen.

Klik hier voor de routebeschrijving van Google Maps

Wandel het centraal station uit langs het Astridplein. Steek het plein over en draai links de Gemeentestraat in. Ga steeds rechtdoor en wandel voorbij het busstation aan de Franklin Rooseveltplaats. Vervolgens steek je de Leien en Kipdorpbrug over. Ga nog steeds rechtdoor de Sint-Jacobsmarkt (500 meter), Kipdorp (1 km), Wolstraat (200 meter) en Oude Beurs (100 meter) door. In de straat Oude Beurs neem je de eerste straat rechts: de Hofstraat. Nummer 15 bevindt zich aan de rechterkant van de straat. Ons kantoor vertoeft zich op het binnenplein van de Oude Beurs. Te voet doe je over deze route zo’n 20 minuten.
Geniet je graag van de omgeving en zit je er niet mee in om er iets langer over te doen?

Wandel dan het station uit via de hoofdingang. Ga rechtdoor de Keyserlei over. Aan het einde van de straat steek je het kruispunt over en ga je steeds rechtdoor tot aan het einde van de Meir. Blijf rechtdoor gaan voorbij de Meirbrug (langs de KBC-toren) en de Schoenmarkt. Vervolgens ga je rechts de Groenplaats op. Deze steek schuin over waarna je richting Grote Markt wandelt. Vanaf de Grote Markt neem je de Wisselstraat die uitkomt op de Hofstraat. Nummer 15 bevindt zich aan de rechterkant van de straat. Ons kantoor vertoeft zich op het binnenplein van de Oude Beurs.

logo_Slimweg


Meer info via SLIMWEG
.

 

Heb je geen fiets of wandel je niet graag? Dan kan je op initiatief van de stad Antwerpen een fiets huren aan het station Antwerpen-Centraal. Meer info
Daarnaast is er VELO , de fietsstations van Stad Antwerpen. 82 fietsstations liggen in het gebied tussen de Singel en de Schelde. De locaties liggen op maximaal 400 meter van elkaar; daardoor is er normaal altijd een station op wandelafstand. Je vindt ze altijd in de omgeving van mobiliteitsknooppunten (tram- en bushaltes, treinstations, parkings) en belangrijke attractiepolen. Wil je er ééntje uitlenen? Registreer je dan snel en fiets ons tegemoet!

logo_Slimweg


Meer info via SLIMWEG
.

Voor reizigers vanuit het Centraal Station zijn de tramhaltes Groenplaats en Hendrik Conscienceplein het dichtst bij het Huis voor de Amateurkunsten. Neem de metro onder het station Antwerpen-Centraal en spring op tram 9, richting Linkeroever, of 15, richting Zwijndrecht. Stap af aan halte Groenplaats. Wandel daarna richting Grote Markt. Vanaf de Grote Markt neem je de Wisselstraat die uitkomt op de Hofstraat. Nummer 15 bevindt zich aan de rechterkant van de straat.

Je kan ook tram 10 of tram 11, richting Melkmarkt nemen. Ga naar de halte door het station uit te wandelen langs het Astridplein. Neem aan de overkant van dit plein de tram en stap af aan halte Hendrik Conscienceplein. Stap nog 5 minuten tot aan Fameus.

Reizigers uit andere hoeken van de stad kunnen trams 4 (Hoboken –  Silsburg) en 7 (Mortsel – Sint-Pietersvliet) nemen en afstappen aan de halte Minderbroedersrui. Deze halte ligt op enkele minuten wandelen van Fameus.

logo_Slimweg


Meer info via SLIMWEG
.

Aan het centraal Station wandel je naar bushalte perron 11 en neem je bus 17 (Rijnkaai – Centraal Station – UZA) richting UZA. Je stapt af aan halte J.Van Rijswijcklaan. Dan wandel je tot aan de halte (eerste straat links) Antwerpen Markgravelei. Daar neem je bus 22 (UZA – Valaar – Groenplaats) richting Groenplaats. Vanaf het Museum voor Schone Kunsten kan je volgende bussen nemen: 180, 181, 182 en 183 richting Groenplaats. Je stapt af aan halte Groenplaats. Wandel daarna richting Grote Markt. Vanaf de Grote Markt neem je de Wisselstraat die uitkomt op de Hofstraat. Nummer 15 bevindt zich aan de rechterkant van de straat.

logo_Slimweg


Meer info via SLIMWEG
.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Antwerpen-Centraal (Astridplein 27, Antwerpen). Je kan van daaruit verder reizen met de tram, bus, fiets of je kan ook wandelen.

logo_Slimweg


Meer info via SLIMWEG
.

Parkeren in de binnenstad is niet gemakkelijk. Aan de kaaien (GPS: De Gerlachekaai, Antwerpen) kan je gratis parkeren. Vanaf daar wandel je nog zo’n 20 minuten naar Fameus.
Rond de omgeving van Fameus vind je moeilijk parkeerplaats en omdat de parkeerdruk hier hoog is mag je maximum drie uur parkeren. Je moet parkeergeld betalen van 9 tot 22 uur. Voor het eerste uur betaal je 1,50 euro, voor het tweede uur wordt dat 2,50 euro en voor het derde uur bedraagt dat 3,50 euro.
Kom je toch met de wagen, dan is de dichtstbijzijnde betalende parking: Parking Groenplaats. Andere parkings in de buurt zijn: Parking Meir, Lombardia, Brabo en Grote Markt. Je betaalt in elk van deze parkings gemiddeld 2,20 euro per uur.

logo_Slimweg


Meer info via SLIMWEG
.