top of page
20191221Fameus036.jpg
20191221Fameus042.jpg
PRESS RECORD

Op 23 en 24 februari 2024 stond Fameus opnieuw in Cinema RIX met haar tweejaarlijks filmfestival PRESS RECORD. Een laagdrempelig filmfestival voor Antwerpse makers zonder professionele audiovisuele opleiding.

 

Gedurende twee dagen konden bezoekers genieten van verschillende films en netwerken met filmmakers en liefhebbers uit de stad. Documentaires, clips, vlogs, gifjes, fictie, experimentele films, animaties... alle subdisciplines binnen audiovisueel werk waren gratis te zien in een echte cinemazaal! Het was een ervaring die je niet had willen missen!

 

De filmselectie was zorgvuldig samengesteld door een groep talentvolle en gepassioneerde kunstenaars. De stuurgroep bestond uit Amazonia Monguya, Johan Dehandschutter, Cinedraries, George Adindu, Adams Mensah en vertegenwoordigers van Cinema RIX.

JURY- EN PUBLIEKSPRIJS

Tijdens het festival werd de juryprijs van € 500 uitgereikt aan Mark Uwimana Marcel voor zijn film "Boter", gekozen door een jury bestaande uit industrie-experten: Genelva Krind, Werner Kolf en Ayham Qomoq.

 

Daarnaast kon het publiek ook stemmen voor de publieksprijs van € 500. Deze prijs werd gewonnen door Remy Ndow met zijn sketch show "Broeders". Beide prijzen zijn bedoeld ter ondersteuning van toekomstig audiovisueel werk.

 

PARTNERPRIJZEN

Naast deze prijzen werden ook andere fantastische prijzen aangeboden door de partners van het festival.

 

De Cinema Rix-prijs werd toegekend aan Mark Uwimana Marcel voor zijn film "Boter". Deze prijs omvat een screening als voorprogramma van het bestaande programma op dinsdag of woensdag, evenals een jaar lang gratis naar de film gaan in Cinema Rix.

 

De BREEDBEELD-prijs ging naar "Apple Tree" van Milana Starklova. Dit omvat een screening op 'Open Screen'.

 

De WAJOW-prijs werd toegekend aan "Shake My Pain Away" van Emilio Dos Santos. Deze prijs omvat deelname aan de WAJOW Talent Factory, een traject van workshops en masterclasses gericht op de ontwikkeling van het script, productie, casting, shooting, postproductie, en een presentatiemoment. Dit traject loopt gedurende 9 maanden.

 

Ten slotte ontvingen de films "Dancing Light" van Salim Azaimi, "Far Far Away" van Black Spy, en "Suicide Rabbit" van Lucy Cré & Veery Fransen de BOS-prijs. Deze prijs omvat een gratis screening, gekoppeld aan een bestaand event in Het Bos.

Vragen? Mail naar

Sefora Samangua

sefora@fameus.be

03 202 74 35 of 0472 97 36 06

 

PRESS RECORD is een project van Fameus ism Cinema Rix / Buurtbar Barix.

bottom of page