top of page
nieuwe banner.png

Stadscanvas is een project van Fameus waarbij we Nederlandse taaloefenkansen organiseren. Hiervoor brengen we artistieke nieuwkomers en gesprekspartners samen binnen een culturele context.


In Samenwerking met het Oude Badhuis en artiesten binnen ons netwerk organiseren wij op 20 april een fantastische Stadscanvas avond met expo en concert rondom het thema 'identiteit'.

Donderdag 20 april | 19 tot 23 uur | Gratis | het Oude Badhuis

Met veel plezier en enthousiasme introduceren wij u: Issa Ndour met Ndoumbelane, Souda Salah Taha, Mohammad Tamim Sahibzada

Issa Ndour  is een professionele fluitist, kora en djembéspeler. Geboren in een griot familie is Issa begonnen met het spelen van de djembe vanaf zijn 7 jaar en de peul fluit (tokhoro) op 11-jarige leeftijd. Hij trad op tijdens tal van tournees in het buitenland om Senegal te vertegenwoordigen. 

Nu speelt hij met zijn band Ndoumbelane afro-ritmes met blues en jazz, waarbij traditionele instrumenten gemixt worden met andere invloeden. 
Ndoumbelane: Issa Ndour (fluit, kora, percussie), Prithivi Nakarmi (gitaar), Alberto Barban (basgitaar), Tomas Rivera Garci (piano), Gionata Breumse (drums)

 

Souda Salah Taha is een beeldend kunstenares uit Sudan. Haar werken belichamen de Sudanese folklore, natuur en kleuren. Daarnaast maakt ze ook werken waarbij ze op zoek gaat naar vormen en combinaties die gericht zijn op huisdecoratie. Haar werk is niet enkel functioneel of decoratief maar dient ook als inspiratie en weerspiegeling van haar cultuur en identiteitsgevoel.

Mohammad Tamim Sahibzada is een meester in kalligrafie en miniatuurschilder uit Afghanistan waar hij hoofd was van het Miniatuur Departement. Daarnaast werkte hij aan het behoud van historische documenten. Heel zijn leven is hij bezig geweest met kunst. In zijn werken probeert hij oude tradities van Afghanistan te combineren met het huidige Afghanistan.

Donderdag 20 april | 19 tot 23 uur | Gratis | het Oude Badhuis

Bezoek het Facebook event.

1-Stadscanvas main.jpeg

Wat is Stadscanvas?

Stadscanvas is een project waarbij we Nederlandse taaloefenkansen organiseren. Hiervoor brengen we artistieke nieuwkomers en gesprekspartners samen binnen een culturele context.

Wil je Nederlands oefenen
met Stadscanvas?

Oefen samen Nederlands binnen een gezellige en culturele omgeving!

 
volg onze lnstagram pagina

Wil je gesprekspartner
worden van Stadscanvas?

Herontdek de stad aan de hand van de gratis culturele activiteiten van Stadscanvas als Nederlandstalige gesprekspartner. 

Fameus zet in samenwerking met Atlas als subsidiënt en partner een nieuw project “Stadscanvas” op specifiek voor artistieke nieuwkomers. Met dit project biedt Fameus onze artiesten een volledig programma met twee groepen “taaloefenkansen” en “Connect the City” waar er diverse activiteiten zijn om het Nederlands te oefenen en om onze community bij elkaar te brengen.

 

We voorzien een wekelijks programma voor onze artiesten waar we samen expo’s en voorstellingen, cafés en bars bezoeken op verschillende plekken en infosessies in het Nederlands bijwonen rond verschillende thema’s over kunst en cultuur. Tegelijkertijd gaan er nieuwe mogelijkheden zijn voor de artiesten om hun werk te tonen aan publiek. Fameus biedt ook een ontmoetingsruimte waar ze op zelfstandige wijze kunnen samen komen en van deze plek gebruik maken als vergaderruimte, co-working space, atelierruimte, enz.

 

De belangrijkste bedoeling van dit project is om een inclusieve sfeer te creëren voor de deelnemers samen op en creatieve manier Nederlands te oefenen. Met dit project willen we de deelnemers ook een culturele reis bieden met nieuwe ervaringen binnen de stad.

 

Onze culturele partners van dit project: Atlas, Bar D’Henri, Barro, Rataplan

MEER INFO?

Voor meer info en interesse mail naar

Çifel Hüseyin cifel@fameus.be.

met de steun van Atlas en de Koning Boudewijnstichting

atlas-antwerpen-small-3.png
Logo Koning Boudewijnstichting.jpg
bottom of page