WeThePeople

WeThePeople is de recent opgerichte theaterwerking van Sara Gracia Santacreu en Bas Van den Bogaert die in de eerste plaats de integratie ambieert van mensen met en mensen zonder beperking door middel van theater.

 

In ruimere zin willen we via theater mensen samenbrengen met de meest uiteenlopende identiteiten, leefwerelden en profielen om zo de diversiteit die de maatschappij rijk is te weerspiegelen op een podium. 
 

Wat doen we?


In september 2021 starten we met ons eerste project genaamd “Engelen-Volk” dat in juni 2022 zal uitmonden in onze eerste volwaardige voorstelling. We vertrekken vanuit de woorden “Engel” en “Volk” en gaan samen met onze spelers op onderzoek rond dit thema. We maken gebruik van teksten, beelden en muziek en dat vertalen we naar een muzikale en choreografische theatervoorstelling die vragen stelt rond mens-zijn op individueel en maatschappelijk vlak. 

Hierbij willen we voluit vertrekken vanuit de spelersgroep zelf door te kijken naar wat ieder individu vanuit zichzelf inzet op het podium en hoe dat vertaald kan worden naar theater.
 

Wie zoeken we?

We zoeken spelers met en zonder beperking die geïnteresseerd zijn om mee te participeren in dit sociaal-artistiek project. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

 

Van september 21 tem juni 22 wordt er elke woensdagmiddag gerepeteerd bij Fameus in de Zirkstraat 36, Antwerpen. We repeteren van 14u tot 17u.

De week voor de voorstellingen doorgaan (24, 25 en 26 juni 2022) wordt er intensiever gewerkt.

Stel je alleen kandidaat als je zeker weet dat je tussen september 2021 en juni 2022 vrij bent op woensdagnamiddagen.

 

Inschrijven?

De inschrijvingen voor WeThePeople zijn afgesloten.​

Tussen 16 en 21 augustus organiseren we introducerende workshops om met de kandidaten te werken en elkaar zo te leren kennen. Bedoeling is dat je in deze periode één voormiddag of namiddag een repetitie komt mee doen. Op basis daarvan stellen wij een groep samen waarmee we vanaf september aan de slag gaan. 

Heb je vragen? Mail dan gerust naar gwen@fameus.be