WeThePeople

WeThePeople is de recent opgerichte theaterwerking van Sara Gracia Santacreu en Bas Van den Bogaert die in de eerste plaats de integratie ambieert van mensen met en mensen zonder beperking door middel van theater. 

 

In ruimere zin willen we via theater mensen samenbrengen met de meest uiteenlopende identiteiten, leefwerelden en profielen om zo de diversiteit die de maatschappij rijk is te weerspiegelen op een podium. 
 

Wat doen we?

 

Vanaf september stappen de deelnemers mee in een voortraject dat uitmondt in een open try-out in december in Zaal Zirkus. Tijdens het voortraject exploreren Sara en Bas de mogelijkheden met de deelnemers en wordt een vaste groep gevormd.

 

Vanaf januari ‘22 werken Bas en Sara wekelijks met de groep aan de creatie van een voorstelling die op 24 juni in première gaat in Zaal Zirkus.

 

Het project vertrekt vanuit een artistiek participatief onderzoek naar de concepten “Engel” en “Volk”. Er wordt gewerkt met teksten, beelden en muziek. Hierbij vertrekken we vanuit de spelersgroep zelf door te kijken naar wat ieder individu vanuit zichzelf inzet op het podium en hoe dat vertaald kan worden naar theater.

 

De ambitie is om WeThePeople uit te bouwen tot een duurzame, inclusieve en participatieve podiumwerking voor mensen met en zonder beperking.

 

 

Wie doet mee?

 

De deelnemers werden geselecteerd na een workshop-driedaagse waaraan 45 deelnemers participeerden.

De geselecteerde deelnemers zijn Olivier De Jonghe, Soukaina Hamdaoui, Julie Van den Steen, Cornelia Zambila, Femke Gracia Santacreu, Julie De Kort, Glenn Liebens, Marjolein Brijs, Ans Janssens, Daphné Liccardo, Sam Schurg, Hilde Wildiers, Ronny Cuyt, Kaat Janssen, Jules Detremmery en Eline Van Hoye.

Fameus werkt mee aan het vlotte verloop van het project door een locatie en expertise te voorzien. 

Productie: Gwen Vanderrreyd & Reindert Swaegers

Communicatie: Tetty Kayembe

Techniek: Arne Claes

Heb je vragen over het project? Mail dan gerust naar gwen@fameus.be


Bezoek onze Facebook-pagina !