top of page

Goedgekeurde projecten

Projecten Fonds voor Talentontwikkeling

2023

RONDE 3

George Adindu – AMOBI

AMOBI is een kortfilm die gaat over tweede kansen krijgen, vriendschap, support en liefde.

Het wordt een inspirerende film voor zowel een jongere als oudere generatie.

 

Bert Van Puymbroeck – Waar zit die fucking Qi?

Het project is een muzikale voorstelling over therapie en persoonlijke ontwikkeling.

De zoektocht naar ‘inner peace’ en healing op theater brengen met een grote schep humor en muziek.

Gemengd koor Lejra – Concert Jommelli

Doel van het project is om een amateurkoor een muzikale grens te laten verleggen dmv het creëren en uitvoeren van een groot koorwerk begeleid door orkest.

Uitvoering van het ‘Missa pro Defunctis’ van Nicollo Jommelli. Het is een religieus muziekwerk voor 4-stemmig gemend koor en 4 zangers solisten, begeleid door strijkorkest en basso continuo.

 

Yeboah Benhelima – Chapp de mic

Heel het jaar door wordt er een pop-up studio opgericht om jongeren te ondersteunen bij het maken van songs, videoclips, artwork, graffiti, dans en nog veel meer. Dit om hen klaar te stomen voor hun podiumervaring op Chapp de mic.

 

YWCA vzw – Martha’s Labyrinth deel 1 – theaterworkshops

Aïcha Cissé is regisseur en actrice met professionele ervaring in de Vlaamse theatersector.  Haar liefde voor kunst wenst ze door te geven aan jongere generaties, gericht op een specifieke doelgroep die niet altijd gemakkelijk te bereiken is.

Zo werkt ze samen met YWCA een pilootproject uit waar ze aan de hand van laagdrempelige theaterworkshops een groep (jong)volwassenen vrouwen uit de vereniging YWCA ondersteunt en begeleidt. Het doel is om vrouwen kennis te laten maken met theater, podiumskills op te bouwen, bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen te begeleiden naar mogelijkheden binnen de kunsteducatie.

Het doel van dit project is om een toonmoment te creëren vertrekkende vanuit het verhaal van de actrices zelf. We inspireren ons op het verhaal van Martha Geiringer en zoeken naar gemeenschappelijke thema’s die zowel aan bod komen in het leven van de participanten als in het verhaal van Martha Geiringer: een Joodse vrouw die door de politieke situatie in haar geboorteland Oostenrijk noodgedwongen haar studies achter zich laat en samen met haar familie op de vlucht slaat.

 

Radio (z)Onderdak

Radio (z)Onderdak is een sociaal cultureel artistiek project gericht op het activeren van dak- en thuislozen. Het is begonnen als een radioprogramma en live event met oa poëzie, zang, hoorspelen en muziek maar is inmiddels veel meer.

 

Alessio De Looze – HOURGLASS

Het project is het schrijven en opnemen van mijn eerste debuutalbum HOURGLASS. Het is een verzameling nummer met ‘tijd’ als rode draad. Wat als we de tijd konden omdraaien, wat zouden we dan gedaan hebben? Zouden we onze dromen nagejaagd hebben? Zouden we die ene persoon verteld hebben wat we voor hen voelen?

Alessio schrijft al jaren nummers, volgt workshops en jamt met andere muzikanten. Nu is de tijd aangebroken dat ik al deze kennis en vaardigheden bundel in mijn debuutalbum, dat het verhaal vertelt van wie Alessio is als artiest.

 

Funuun – Toekomstatelier

Het toekomstatelier wil jonge anderstalige nieuwkomers inspireren, laten experimenteren en reflecteren met/op verschillende kunstdisciplines door hen gedurende 14 zondagen intensief te begeleiden en coachen in een laagdrempelig en duurzaam creatief proces dat begeleid wordt door een zeer diverse groep kunstenaars en artiesten. Anderzijds wil het project amateurkunstenaars en artiesten groeikansen bieden als workshopgever met en voor een anderstalige doelgroep. We brengen verschillende kunstdisciplines/workshopgevers  vanuit verschillende kunstinitiatieven samen en willen een bodem zijn voor nieuwe kruisbestuivingen en toekomstige samenwerkingen. De toekomstateliers zijn een veilige leerplek voor jongeren en kunstenaars om samen op zoek te gaan naar ieders talenten en participatieve, ervaringsgerichte taaloefenkansen te creëren.

 

Madam Fortuna – De Ideale Familie

De ideale familie is een creatie die door 3 spelers en 2 muzikanten wordt gemaakt. We vertrekken vanuit de leefwereld van de drie spelers Noah, Madelief en Hussein en de twee muzikanten Dina en Saif. Dit proces van mede-eigenaarschap is belangrijk.

De voorstelling wordt gemaakt voor 8+. De voorstelling gaat over een samengesteld gezin met twee kinderen (13 en 15 jaar) en een alleenstaande vader. Ze repeteren het stuk ‘de ideale familie’.

 

ROTBEEST – verboden te voederen

ROTBEEST collectief onderzoekt de gedragingen en het wezen, maar vooral de verschillen en gelijkenissen tussen de stadsbewoner en de meest voorkomende stadsvogel. Verstoten worden in de maatschappij, uit het nest geduwd worden en flirten met de grenzen van monogamie zijn enkele thema’s die theatraal onderzocht en verteld worden.

RONDE 2

Jessica Boyeleba Balehen – Release show Purp.S. EP

Purp.S. is de naam van het nieuwe muzikale project waarmee Jessica in 2023 graag wil afsluiten, maar vooral 2024 mee wil instappen.

Dit project bestaat uit vijf songs die elk een ander perspectief weergeven om de wereld om me heen en in mezelf te begrijpen.

Met nieuwe artiesten zoek ik voor elke song een thema dat bij de titel van het project past, mij nieuwe inzichten geven die me helpen om oude patronen te verwerken en hoe ik in mijn kracht kan blijven staan.

Met Purp.S. zou ik graag de luisteraar op een collectieve basis willen aanmoedigen om ook dezelfde reflectie in hun eigen leven toe te passen.

Ysabel Jongeneelen – de stadsjutter

Een podcast over De Stadsjutter: een verhaal waarin een speedverslaafde jonge vrouw in de jaren ’90 de vuilbakken afschuimt en dit zo weet uit te bouwen dat het een volwaardig beroep wordt en dat er zelfs een clandestien winkeltje (De Stadsjutter) ontstaat in een kraakpand (Villadelfia) in het Antwerpse. En op die manier geraakt ze uit verslaving. Bij het vertellen van dit verhaal krijgt de luisteraar ook een handleiding tot het stadsjutten.

 

Arlette Vanza – Vogue Bootcamp Belgium

Vogue Bootcamp is een project opgezet voor mensen die zichzelf willen leren ontdekken op de meest expressieve manier. Je leert jezelf kennen door middel van verschillende soorten workshops. Deze workshops worden verzorgd door mensen die al jarenlang ervaring hebben binnen de ballroom gemeenschap en/of daarbuiten.

 

Compagnie Lodewijk Louis – ALICE

Als tweede gemeenschapsproject binnen onze werking maken we met een grote groep liefhebbers (acteurs, dansers en muzikanten) voornamelijk uit Deurne, een voorstelling gebaseerd op Alice in Wonderland van Lewis Caroll.  Het voornaamste doel van het project is om de deelnemers te laten ervaren hoe geweldig het is om met een grote groep en met een professioneel omkaderde voorstelling het publiek te boeien, raken en inspireren.

AMIGO vzw – Le(t)s jam

Le(t)s jam is een zomerstage van 3 tot 6 juli met danslessen en een creatie van eigen choreografisch werk van de jongeren.

De focus ligt op dansen, bewegen, ontdekken, leren en ontmoeten. Samen leren de jongeren verschillende dansstijlen (afro, hip hop en hedendaagse dans) en gaan ze daarna zelf aan de slag.

 

OVERLAST – Atelier Overlast

Atelier OVERLAST is een begeleidingstraject van OVERLAST. Door de jaren heen hebben we ingezien dat het bieden van live kansen niet voldoende is maar dat artiesten ook behoefte hebben aan structurele ondersteuning om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Concreet selecteren we zes artiesten die aan het begin van hun muzikale traject staan. Via coaching, technische ondersteuning, kennisdeling, workshops, repetitieruimte, creatieve ondersteuning en meer tracht OVERLAST bij te dragen aan de semi-professionalisering van beginnende makers en het duurzaam maken van hun muzikale carrières.

 

!UKBUM! – We Think it’s a Good Idea

We Think it’s a Good Idea is een avondvullende circusvoorstelling van het nieuwe Antwerp-based circus collectief !UKBUM!

Jonas, Jakob en Jef maken met z’n drieën absurd circus theater. Ze combineren verschillende podiumkunsten op een avond vol rariteiten en absurditeiten. Deze voorstelling is een zoektocht naar ‘het goede idee’.

Een idee dat eender wat kan zijn, het publiek aanspreekt en confronteert met zichzelf en met ons.

RONDE 1

Denzel Bruckenburg – Trans-Terminos

Trans-Terminos staat voor: ‘over de grenzen’. Deze danstheatervoorstelling gaat over hoe iemand, ongeacht hoe moeilijk dat is, zijn doel wil bereiken. Opgeven is geen optie. Hij werkt hard om een wezen te creëren dat zijn werk voor hem kan doen én beter. Daarvoor moet hij het volledig programmeren. Dit proces verloopt niet zonder slag of stoot, met veel ups & downs, maar uiteindelijk behaalt hij zijn doel.

Tinneke Himschoot – Swiebelientje

Tinneke wil de circuswereld en de goochelwereld dichter bij elkaar brengen door een samenwerking aan te gaan tussen deze disciplines. Het project zal een voorstelling worden waarin de goochelkunst - illusionisme en

de aerial silk gecombineerd worden.

Nina Doevendans – Electric Harp Project

Mijn project zal bestaan uit het produceren van 10 nummers op elektrische harp. Deels bestaande nummers in een nieuw jasje gestoken, alsook een aantal nieuwe composities. Deze nummers wil ik opnemen en daar bijpassend ook een videoclip bij maken. Elke maand release ik een nummer en aan het einde van het jaar organiseer ik een optreden waar ik alle nummers live breng.

Hannah Macpherson – Looking Forward

Hannah maakt een theatervoorstelling rondom seksueel misbruik, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.

Giulio Napoletano - Draw and Print Intercultural Lab

Het doel van deze cursus is om studenten de kans te geven kennis te maken met de basisprincipes van de westerse grafische cultuur en haar geschiedenis door middel van tekenen en de eenvoudigste technieken van graveren en drukken. Zo wordt een fysiek en filosofisch uitwisselingspunt gecreëerd voor het combineren van de culturen die momenteel aanwezig zijn in Antwerpen tot een constructieve versmelting van uiteenlopende persoonlijke benaderingen van de artistieke praktijk.

Jambo FV – straatdodenherdenkingsmoment

Jambo is een open ontmoetingsplek voor dak- en thuislozen met of zonder verslavings- en/of psychiatrische problematiek. Ieder jaar sterven zo'n vijftigtal dak- en thuislozen in de anonimiteit van de straat. Om deze mensen te eren en te herdenken organiseren we met Jambo, ‘tVlot en straatoverleg (het platform voor alle werkingen rond straatbewoners) het straatdode herdenkingsmoment. In samenwerking met kunstenaars Rebecca Lenaerts en Fransisco Manzano en een groep dak-en thuislozen zetten we een artistiek traject op rond het thema rouwen'.

Sophie Janssens – Blijspel der liefde

De voorstelling ‘Blijspel der Liefde’ geeft je een inkijkje in het hoofd van Sterre. Een jonge vrouw die hopeloos opzoek is naar liefde en liefhebben; opzoek naar de liefde van Lisa, haar moeder en zichzelf. Maar kan Sterre haar eigen hoofd, dat hopeloos opzoek is, nog wel vertrouwen? ‘Blijspel der liefde’ is een muzikale en beeldende voorstelling waarbij het verhaal hand in hand gaat met de muziek van Ann Christy. De muziek ondersteund en

verrijkt het verhaal op een verassend manier, waarbij fantasie en realiteit door elkaar heenlopen.

Mundana vzw – Karambola

Karambola is een project voor kinderen uit multiculturele gezinnen. De deelnemers krijgen de kans om binnen het project aan de hand van muziek, literatuur en kunst hun diversiteit en hun plaats in onze diverse samenleving te vieren. In een reeks workshops geleid door Laura Vargas (plastisch artieste en pedagoge) van Lauboratorium hebben we het spelenderwijs over de uitdagingen en voordelen van opgroeien binnen een multicultureel gezin. Op het einde van de workshoppenreeks worden de stemmen en verhalen van de kinderen samengebracht in een tweetalig boek, gemaakt voor en door kinderen van multiculturele families.

Louai M Hashem -  It's (never) fucked up - tweede editie

Het verhaal gaat over de ontwikkeling van een groep van 3 jongeren met een vluchtelingenverleden. Het verhaal vertrekt vanuit onze persoonlijke ervaringen als nieuwkomers in dit land, enkele jaren geleden. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal. Zes jaar na onze aankomst in België zoeken we naar de woorden die de gelaagdheid en de complexiteit van een vlucht weergeven. Met humor en een grote joie de vivre trachten we het vaak verborgen verdriet te vatten. Hoe kan je veelheid vatten in een nieuwe taal die je communicatie voornamelijk reduceert?

Hoe kan je dankbaar zijn zonder te leven met gebogen hoofd? Hoe spreek je over de toekomst, zonder steeds bij het verleden uit te komen? “It is (never) f*cked up!” is een collage van het diepmenselijke. Een poging tot antwoord op de vragen die verloren gaan in een nieuwe taal.

Alex Akueta – Have A Voice

Dit project onthult de kern van Xray Atelier & Xray Community. Als oprichter heeft Alex Akuete altijd een van zijn drie mantra's (have a voice!) gebruikt als mobilisatie middel bij het creëren van zijn kunstwerken en bij het nastreven van zijn droom om een veilige ruimte te creëren voor jongeren waar ze zichzelf kunnen ontdekken, creëren, vriendschap opbouwen en elkaar inspireren. ( Have a voice ! ) is een terugkerende boodschap in zijn kunstwerken, aan de jongeren in zijn gemeenschap en aan de mensen om hem heen. Hij gelooft dat wij mensen

op onze eigen manier belangrijk zijn en als we geloven dat we iets te zeggen hebben, is het noodzakelijk dat we een platform hebben om dat te doen. Hij heeft hier van jongs af aan zijn levenswerk van gemaakt, omdat hij uit ervaring weet dat geloven (dat je een stem hebt) een standvastig zelfbeeld opbouwt. Het zorgt voor een gevoel van vertrouwen in jezelf, onafhankelijkheid en het vermogen om anderen te mobiliseren om in zichzelf te geloven. Deze voorstelling bestaat uit : Runway show(met schilder kunst), dans, spoken woord en live muziek.

 

Junior Akwety – MY HOUSE II

MY HOUSE is een voorstelling gericht op dans- en housemuziek. Een samensmelting tussen muziek en dans in dit genre. Zo divers als het rijk is aan vorm en cultuur, handelt ‘MY HOUSE’ over de impact die dit muziekgenre en zijn gemeenschap hadden op het leven van de deelnemende artiesten.In dit geval gaat het over fase 2 van het project.

 

Ayah Elbelisy -  Dima Maghreb

Mijn project Dima Maghreb is een project over hoe mensen, vooral kinderen en jongeren leven in Marokko leven. Hoe ze met weinig dingen plezier maken. Als Marokkaans-Egyptische Belg verbaast mij hoe anders Marokkaanse Belgen leven tegenover Marokkanen uit Marokko. Dat wil ik graag laten zien aan de mensen.

2022

RONDE 3

 

Alexander Johan – Radio (z)Onderdak

Sociaal cultureel artistiek project gericht op het activeren van dak en thuislozen. Bieden van een warme safe space waar alleen (onder begeleiding) gewerkt wordt aan eigen artistieke projecten zoals o.a. het maken van radio, visuele kunst, theater, dans en poëzie.

 

Benjamin Voortmans – Judassime mode collectie 2022

Benjamin wil zich door middel van dit project verder ontwikkelen als ontwerper in de mode industrie. Hij ontwerpt zijn eerste eigen collectie.

 

Nina Plantefève – Ons Huis

In Ons huis zie je zes zussen en hun broer. Uitgevoerd door een jonge groep dansers tussen 11 en 14 jaar oud, vertellen zij aan de hand van beweging hun belevingen en de familiedynamiek die ze met elkaar delen. Op het podium zie je ze elkaar steunen in een vlaag van plezier maar elkaar ook opzoeken in tijden waarin het minder vlot loopt.

 

Hussein Al Khalidi – Verloren Zielen

Verloren Zielen is een multidisciplinair kunstproject dat theater, dans en zang met videobeelden en muziek combineert. Hussein werkt voor dit project samen met een diverse groep kinderen, tieners en volwassenen en creëert een ontmoeting tussen verschillende leeftijden en culturen.

 

Naser Falah – Condemned

Condemned brengt een diverse groep kunstenaars uit verschillende disciplines (muziek, theater, dans, beeldende kunst) samen rond thema’s als migratie en mensenrechten.

 

Kevin Botongo – YEARS & YEARS

PLEASE ADD COLOR is an artist-run initiative founded by Kevin Kotahunyi in 2019. PAC is dedicated to young POC artists & creatives and guides them in their first steps within the creative sector and art world. By linking the right people, setting up exhibitions and working out collaborations PAC offers them a platform to take the next step in their career.

 

Simulated Paradise – Promis3

 

Joao David – Beats Haven

Beats Haven creëert een community voor producers. Het project biedt exposure maar geeft de deelnemers ook de kans om gecoacht te worden op vlak van expressie, creatie, talentontwikkeling en inclusie.

 

Merveille Munto – the shadow of my complexion

The shadow of my complexion is een multidisciplinair project met poëzie, performance, visual arts, fotografie, video en muziek.

 

Aron Wouters – Viva Los Dj’s

Aron Wouters en Finn Waters leerden elkaar kennen op het KASK in Gent, waar ze afstudeerden als grafisch ontwerpers. Vrijwel meteen werkten ze samen aan grafisch werk, om daarna ook als ongeëvenaard DJ duo menig dansvloer onveilig te maken. Ze focussen zich tegenwoordig vooral op het maken van performances en halen inspiratie bij hun grote gedeelde liefde: popmuziek.

Viva La Fiesta! Viva La Noche! Viva Los DJ’s: een performance die alle elementen uit het lexicon van de popcultuur op één megalomane hoop gooit. Denk wereldtournee van een pop diva meets live music video. Are you ready?

 

Aïcha Cissé – Maximinderen

Maximinderen is een monoloog gespeeld door Elyne Notenbaert. Maximinderen is een pleidooi voor consuminderen. Er wordt een dialoog op gang gebracht met het publiek over thema’s als eenzaamheid, connectie en elkaar en de wereld beter begrijpen.

 

A.KULT.E – Iet Sanders: Hip Hop Extravaganza

Het project mixt verschillende kunstdisciplines: rap, spoken word, beatmaking, comedy, dans, beeldende kunsten en make-up art en geeft artiesten die vanuit Hip Hop experimenteren de kans om aan de slag te gaan met nieuwe mengvormen.

 

Sherwood Ngwa – The Son, the sun

Met The Son, the sun maakt Sherwood zijn eerste kortfilm. Het verhaal vertelt zijn persoonlijke ervaring na het verlies van zijn grootmoeder. Het verliezen van een belangrijk persoon in zijn leven betekende een herdefiniëring van geloofsidealen en een periode van veel onzekerheid.

RONDE 2

’t Werkhuys- Art Club Borgerhout 2.0

De Art Club Borgerhout is een toegankelijke jongerenorganisatie in 't Werkhuys, van, voor en door de jongeren zelf. Jongeren uit de buurt leren in wekelijkse sessies alles over beeldende kunst en tonen zich naar de buitenwereld.


Café Kamyon – Kunstsalon

Bruiswater is de vzw achter Café Kamyon, een zomerbar aan de oevers van de schelde op Linkeroever. Naast een zomerbar met een prachtig uitzicht, lekkere drankjes en eten, heeft de plek ook een uitgesproken sociale, creatieve en participatieve ambitie, namelijk: het creëren van een platform waar mensen zonder de druk van commercialiteit, in alle vrijheid en op een bewuste, verantwoorde manier zichzelf kunnen ontplooien en het ondersteunen, promoten, organiseren van alle activiteiten die ditzelfde doel voor ogen hebben.

Deze zomer organiseren we met tal van organisaties een waaier aan activiteiten voor jong en oud. Net als vorig jaar zetten we een kunstproject op poten en leggen we met onze deelnemersgroepen aan de hand van een centraal thema een traject af doorheen een veelheid aan verschillende kunstdisciplines.

Rose Van de Leest – More Indians Less Cowboys

Al jaren verzamelt Rose inspirerende, plastic afval langs de oevers van de Schelde. Mettertijd heeft ze een unieke collectie bizarre figuurtjes en vormen bij elkaar gesprokkeld waarvoor ze een reservaat heeft gebouwd: een installatie van 5mx5m bestaande uit twee verdiepen met wisselende landschappen: bergen, woestijn, een jungle, een stad, een industrie, een battlefield etc. volledig gebouwd met het gejutte plastic materiaal. Doorheen dit vreemdsoortige landschap tuft een miniatuurtreintje langs 100m treinspoor met aan boord een mini-cameraatje die een roadmovie maakt doorheen het reservaat.

Pieter Fransen – @Fundum

@Fundum is een musical gemaakt door en over studenten. Het doel van de musical is om onderwerpen die binnen het studentenleven nog te vaak naar de achtergrond worden geschoven naar de voorgrond te brengen en bespreekbaar te maken. Enkele van deze onderwerpen zijn: LGTBQ+, depressie, faalangst, druk, (seksueel)misbruik, verslaving, etc. Onderwerpen waar vele studenten dagelijks mee vechten.

 

Jan Wallyn – WALLYN

WALLYN is een zeskoppige concertband van dansers en muzikanten die samen een queer utopie creëren. Een plek die het midden houdt tussen een concert en een club om kapot hard te komen feesten en je vrij te voelen als persoon, wat je verhaal of achtergrond ook is.

 

Alexandre Savaneli – Georgië parel van Kaukasus

Deze keer willen wij van de zeldzame gelegenheid gebruikmaken om samen met al onze leden en sympathisanten de 100e verjaardag van de onafhankelijkheid van ons vaderland te vieren.

 

Tenawa vzw – Vrouwelijke kunstenaars uit Irak

We organiseren een expo in Blikfabriek waarbij we de kunstwerken van een aantal Iraakse vrouwen tentoonstellen. Deze vrouwen zijn al jaren bezig met hun kunsten, maar krijgen weinig kans om deze voor te stellen aan het grote publiek.

 

Catharina Hellemans – BROUHAHA

Ik, Catharina Hellemans, curator en deelnemend kunstenaar, organiseer een expo met 4 generaties kunstenaars, uit verschillende beeldende disciplines, die geen of nog geen deel uitmaken van de actieve kunstwereld, gewild of ongewild. Sommige kunstenaars hebben een andere achtergrond , sommige zitten in het begin van hun parcours , andere op het einde... De tentoonstelling heet BROUHAHA , uit het frans ; wat achtergrond geluid, lawaai, spektakel, herrie of rumoer betekend . Vanuit het ruis, de achtergrond, wil ik een dialoog aangaan met de participerende kunstenaars .

 

Louai Hashem – It’s (never) fucked up

Het verhaal gaat over de ontwikkeling van een groep van 4 jongeren met een vluchtelingenverleden. Het verhaal vertrekt vanuit onze persoonlijke ervaringen als nieuwkomers in dit land, enkele jaren geleden. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal.

Het verhaal is opgebouwd met zeer realistische elementen geïnspireerd op onze eigen persoonlijke ervaringen als nieuwkomers in dit land enkele jaren geleden. We gebruiken grappige en schrijnende anekdotes die we hier hebben meegemaakt als inburgeraar van een andere cultuur: situaties waarin we terecht zijn gekomen die we niet begrepen, verkeerde verklaringen van een gebeurtenis, communicatiestoornissen, grappige misverstanden maar ook onbegrip en isolement...

 

Rose Myrtha Vercammen – Ayibobo Ezili Danto

Het beoogde resultaat van dit project is het cultiveren van immersieve installaties waarbij verschillende zintuigen geprikkeld worden, dit vergezeld met kunstvoorwerpen, rituelen en ceremoniële bijeenkomsten die vrouwen en mensen van kleur gemeenschappelijk ondersteunen bij het uiten van woede en op woede gebaseerde emoties. Geworteld in Afrikaanse spiritualiteiten met een kritische herziening van koloniale narratieven.

 

Skillz vzw – Cinedraries 2022

Op de filmclub komen jongeren samen om onder begeleiding van een mentor alles te leren over de zevende kunst. Wekelijks komen ze samen om films te zien en te bespreken, filmtechnieken te leren en zelf een scenario te schrijven voor een kortfilm, die ze op het einde van het schooljaar met professioneel materiaal kunnen draaien. De kortfilm zal dan publiekelijk vertoond worden in Cinema Rix.

 

vzw AMIGO – LAB2022

Lab is een dans- en bewegingstraject voor jongeren van 14 tot 18 jaar met diverse etnische achtergronden, het project duurt dit jaar zes maanden en loopt van eind maart 2022 tot midden september 2022. Gedurende zes maanden maken de jongeren kennis met uiteenlopende dans- en bewegingsstijlen en met beweging, kunst en cultuur. Bedoeling is hun talenten te ontwikkelen en hen nieuwsgierig te maken naar meer.

 

Maisha vzw – Buren II

“Buren II” is een participatieve workshopreeks met en voor jongeren. “Buren II” is een verhaal waarin we inzoomen op het leven van 5 gezinnen die ondanks hun verschillende afkomsten en achtergronden Belgen zijn. 'Buren II' is een verhaal door jongeren, én met jongeren maar voor iedereen.

 

Somalia Williamson – Mother

Mother borduurt voort op een vraag die ons als acteurs bijna dagelijks wordt gesteld - "wie ben je?" en combineert dit met iets dat ons allen verbindt, de essentie van moeder. Ze is bevrijd van een bepaald beeld over vrouwen, vruchtbaarheid en heersende sociale constructies. MOTHER neemt ons mee naar een gedeelde grond waar we vrij zijn om te delen.

 

Alexandra Schuurbiers – Nostos

Nostos (letterlijk terugkeer/thuis) is een kortfilm over verwantschap en heimat. Op het Bretoense eiland Ouessant ontmoette ik bij het filmen van mijn eerste project Frank, een man van in de zeventig die er ogenschijnlijk idyllisch leeft. Ik keer terug om vast te leggen hoe deze ontmoeting leidde tot een exploratie van mijn eigen gemis: ik heb geen contact met mijn vader of de rest van mijn familie, en ik wens hier vrede mee te sluiten. Waarom ontstond er een band met Frank en blijkt dit zo moeilijk met mijn bloedverwanten? En hoe vind je heil in eenzaamheid?

 

Roxette Chikua – Paradis

P:LMB/m is een transdisciplinaire voorstelling op de grens tussen installatie en danstheater. Roxette maakt gebruik van verdraaide perspectieven om een andere kijk te werpen op wat in onze maatschappij als ‘het normale’ wordt beschouwd, schept een wereld waarin macht rollen zijn omgekeerd en de bestaande norm wordt uitgedaagd.

 

Nitish Bhardwaj – What she said

In our performance titled ‘What She Said’ we explore sensitive themes about the obstacles which people face in our patriarchal society through expressive movement, poetry and music. As the title suggests, the main focus of our performance is the position of ‘people that identify with the pronouns she/her.’ For our project we purposely chose to work with a non-binary gender model. From here on out we will therefore refer to the performers with ‘people that identify with the pronouns she/her’ instead of ‘woman,’ as the word ‘woman’ implies a gender binary frame of reference. The only exception will be Nitish, who identifies as male and will therefore be referred to with the pronouns he/his.

RONDE 1

Miet – Miet zoekt, klinkt, speelt, ontdekt

Miet is een ensemble van vijf muzikanten dat zich wil zich inzetten om drempels te verlagen tot muziekparticipatie. Ze brengen livemuziek naar alle kinderen en jongeren die er anders niet rechtstreeks mee in aanraking kunnen komen. Met het COPtreden (Coöperatief optreden) musiceren de kinderen en jongeren met de muzikanten mee, onafhankelijk van eventuele voorkennis of ervaring. Dit aan de hand van installaties, kleine muziekinstrumentjes, gebruiksvoorwerpen of gewoon hun eigen lichaam.

 

Jan Verlinden – ARS VIVENDI

Ik wil met mijn improgroep het format Life Game van Keith Johnstone aanleren. Het project ARS VIVENDI richt zich hiervoor naar specifieke groepen in kwetsbare situaties (personen in kansarmoede, andere culturen, mensen met beperking, ouderen, ...) om elk levensverhaal uit die groep op waardige en respectvolle wijze op de theatervloer te brengen.

 

Ruth Bruyneel – DE VICKY

DE VICKY. (wax the pain away) vertelt het verhaal van Vicky, een schoonheidsspecialiste die zichzelf heeft verloren in haar zoektocht naar hoe een perfecte vrouw te zijn. Leeggezogen door de blikken & meningen van haar medemens in de buitenwereld, trekt ze zich terug in haar waxsalon ‘Wax it Away’. DE VICKY. is een verhaal over vrouwen in vlam, verborgen eenzaamheid, de zoektocht naar toenadering tot de ander en de schrik om aangeraakt, bekeken en veroordeeld te worden. Elk op hun manier worstelen de vrouwen van Wax it Away met hun verleden, hun geconstrueerde vrouwelijkheid en hun ware verlangens.

 

Anna Borodikhina – Niemandsland

‘Niemandsland’ is een solovoorstelling/theaterstuk dat gaat over het zoeken naar een thuis, op een plek waar je je niet thuis voelt. Het gaat over migranten, vluchtelingen, onzichtbaarheid, verbondenheid, rouw en acceptatie. Het stuk sleept je mee en voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna’s innerlijke melodie. Niemandsland is een persoonlijk en echt gebeurd verhaal van Anna Borodikhina, maar raakt tegelijkertijd zoveel werelden en waarheden waar mensen van een andere afkomst, dagelijks mee in aanraking komen. ‘Niemandsland’ is herkenbaar, authentiek en brengt een boodschap van hoop en erkenning.

 

Lofttheater – De ruimte tussen ons

We maken een theatervoorstelling met spelers van 13 tot 35 jaar. Het zal bestaan uit twee delen, deze delen worden op twee verschillende repetitiedagen geoefend (dinsdag en zondag). Het stuk zal gaan over relatiebreuken tussen volwassenen en de invloed dat dit heeft op het kind. Verder zal het verhaal zich ook afspelen in het zonnestelsel waarbij de relaties tussen planeten duidelijk wordt. Deze twee stukken zullen in elkaar overlopen en één samenhangend deel vormen.

 

Katrien Waroux – Ongekunsteld _busokatrinahof

Ongekunsteld werkt met pubers met een matig tot zwaar mentale beperking en probeert hun talenten te stimuleren en vooral hen te laten zien aan de buitenwereld. Tijdens de atelierwerking werken de leerlingen rond het thema fanfares en majoretten. Er worden verschillende teken-, druk- en schildertechnieken gebruikt alsook drie dimensionale technieken om kunstwerken te maken binnen dit thema. Deze kunstwerken worden ingekaderd en verkocht om uit de kosten te geraken. Omdat Ongekunsteld 30 jaar bestaat willen we een optreden van fanfare Het Akkoord en Majoretski aan onze bijzondere kunstenaars kado doen op de vernissage.

 

Arlette Vanza – Vogue bootcamp with a beautiful twist

We willen door middel van dit project een ‘safe space’ creëren binnen onze gemeenschap. Het verbinden van lichamelijke en geestelijke expressie door middel van dans. In de verschillende soorten workshops zouden we dit graag tot stand brengen en zo ineens een verbinding maken tussen verschillende culturen. Een van de hoofddoelen is het ontdekken en ontwikkelen van ieders eigen identiteit.

 

Jitse Verschueren – Bear with us

De theatervoorstelling "Bear With Us!!!" onderzoekt thema's als radicalisering, ecologie en mannelijkheid en de manier waarop deze thema's met elkaar in verband treden.

 

Free Clinic vzw – Mini cc de Kakofonie

Een interactief mini cultureel centrum waarin de bezoekers zelf mee de programmatie bepalen op het terrein van inloopcentrum de Nomaad/de Revue, een deelwerking van Free Clinic.

 

Yasmine Sanusi – Jazz Sanusi debut show

Het project bestaat uit een vernieuwende muzikale voorstelling waarin Jazz Sanusi met een liveband haar eigen songs optreed. Hierbij neemt ze het publiek mee doorheen verhalen die de universele thema's aankaarten die via auditieve en visuele belevingen.

2021

 

RONDE 3

Bert Van Puymbroeck – Op zoek naar een man

In de voorstelling "Op zoek naar een man" laat Bert een personage zien dat strugglet met daten en de liefde. Zijn zoektocht naar verbinding met zichzelf en met een ander wordt uit de doeken gedaan. Thema's als intimiteit, seks, durven zoeken, gekwetst worden, het euforische gevoel van de liefde worden vanuit een LGBT-standpunt verteld.

Op zoek naar een man is een muzikale solovoorstelling over mannen, daten en seks.

Ellis van Beijsterveldt – Maneuver

We bouwen een alternatieve expositieruimte op die tentoonstellingen organiseert voor jonge lokale kunstenaars. Door deze expositieruimtes op wielen te plaatsen, voertuigen van klein naar groot, kunnen we het statische galerijmodel doorbreken en kunst tot een groter, en daarbij tot een meer divers publiek brengen. We starten ons project graag met het bouwen van bakfietsen. Deze timmeren we volledig om tot tentoonstellingsruimtes met één enkele voorwaarde – dat zij mobiel is. Op deze manier ontstaat er een nieuw en beweeglijk platform waar wij graag vanaf mei 2022 de stad mee rondrijden.

Tromp vzw – (S)ticks

(S)Ticks beoogt de creatie van een street-performance met de elementen live[1]muziek, dans en acrobatie. Met dit project willen we kansen bieden aan kwetsbare jongeren die niet gemakkelijk aansluiting vinden bij het reguliere cultuuraanbod. We hanteren hierbij een sociaal-artistieke methodiek waarbij we jongeren met uiteenlopende achtergronden samenplaatsen ifv de draagkracht en het artistieke potentiëel van de groep. (S)Ticks wordt een ontmoeting van jonge musici (via TROMP vzw) en jonge circus-performers (via Ell Circo D'ell Fuego)

Femely vzw – We The People

WeThePeople is een inclusief theaterproject voor mensen met en zonder beperking. Vanuit ons eerder werk met mensen met een beperking voelen wij (= Bas van den Bogaert en Sara Gracia Santacreu) de nood bij deelnemers aan een duurzaam inclusief project. Het aanbod voor hen is zeer beperkt en vaak projectmatig. WeThePeople wil de start zijn van een vaste inclusieve theaterwerking waarin jaarlijks met een groep acteurs naar een voorstelling wordt toegewerkt.

Alexandra Schuurbiers – Where I lay my head to rest

‘Where I lay my head tot rest’ gaat over wat het betekent om vandaag, in deze wereld, vrouw te zijn. Het is een intiem portret van 'the interior', letterlijk en figuurlijk. Je hoort een vrouw vertellen over haar thuis: haar bezittingen, haar herinneringen, haar hoop. We zien beelden van verlaten ruimtes met openstaande deuren en vragen ons af wie of wat buiten beeld schuilt.

RONDE 2

Behuman – Locked Inside

WAT VERBINDT de jongeren in deze corona periode? Wat hebben ze nodig om in hun kracht te blijven staan? Door in dialoog te gaan met hen trachten we samen een positief woord/gevoel te vinden. Met dit woord/gevoel gaan zij aan de slag en proberen ze hun KRACHTwoord om te zetten naar hun KRACHTbeeld. De resultaten van het project zullen verspreid worden door Agrafa Affichage. Er zullen 500 x A1 affiches te zien zijn in het straatbeeld.  De resultaten zullen ook verspreid worden via een platform op Instagram LOCKED INSIGHT dat ondertussen reeds bestaat.  Er zullen ook 500-tal instant foto’s verspreid worden in De Studio, op de ganse gelijkvloers.  En er wordt een piste bewandeld om een tentoonstelling te organiseren in het FOMU. Deze zou waarschijnlijk eind september/begin oktober plaatsnemen.

 

Miranda Vermeiren – gebroken schoonheid

Gebroken Schoonheid is een fotoproject ter aanvaarding van een door borstkanker veranderd lichaam. De zoektocht naar schoonheid en de aanvaarding van het lichaam staan centraal.  Het project mixt verschillende kunstdisciplines. Zo komen naast fotografie ook teksten, schilderijen, houtskooltekeningen en plaasterafdrukken aan bod. Avdia Avrumutoae verrijkt de fototentoonstelling met de beschildering van 2 plaasteren bustes.

 

Yoeri Hostie  – Kapitein Hondenhart en ik 

Kapitein Hondenhart en ik wordt een kortfilm gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van Yoeri. De kortfilm gaat over twee mannen die in een callcenter werken en alle bellers van het verzekeringskantoor systematisch wegpesten. Kapitein Hondenhart en Luitenant Nirvana zijn twee doorleefde nihilisten die de werkelijkheid constant op haar kop zetten. Het is een maatschappij-kritische, zwarte komedie die inzet op een gemengde cast en crew van aanstormend talent.

 

Muhanad Mukhtar – Sinbad

Sinbad is een vluchteling uit Bagdad. Hij is geboren in de oorlog en heeft nooit zijn verjaardag kunnen vieren. Hij heeft geen vrienden en is heel eenzaam. Sinbad wil nu graag voor de eerste keer zijn verjaardag vieren. Hij hoopt zo mensen te leren kennen en zich thuis te voelen in zijn nieuwe land. De voorstelling is gericht naar kinderen (+7) en hun families. Ze is tweeledig - een multidisciplinaire performance (35 minuten) + een participatief gedeelte (60 minuten) geleid door Mohanad Mukhtar.

Zing Zang Zong –  ZOMERZINGZANGZONG

De zomervakantie is lang voor sommige kinderen. Als aanvulling op onze permanente werking gedurende het schooljaar bieden wij een speels maar leerrijk lessenpakket aan om de zomervakantie muzikaal te verrijken. We richten ons tot al onze leerlingen met bijzondere aandacht voor de meer kwetsbare. Ook nieuwe kinderen zijn welkom, zo leren we elkaar kennen en wordt de stap naar onze permanente werking kleiner.

Mike De Ridder – de eigen legende

DE EIGEN LEGENDE is een autobiografische vertelling over de zoektocht naar God, toewijding en spiritualiteit. Een multidisciplinaire theater performance waarin YouTube en de bekendste platformen van sociale media zoals Facebook en Instagram, alsook Wikipedia en Google, worden gesimuleerd op het podium en ondersteund worden door muziek, soundscapes en videoprojecties.

 

Emmanuel Boakye  – The five stages of grief

The five stages of grief is a shortfilm about Caleb Griffin, a person that never deals or takes his feelings seriously until he loses his grandmother who is the only link he has to his biological family. One of his adopted family, who is his uncle, forces him to go to therapy and face his emotions head on which takes him on a very emotional journey or stages of grief throughout his life.

 

SIDEWARDS – All you need

We zullen samen met 4 dansers, een dramaturg en 3 muzikanten een dansvoorstelling creëren over schoonheid en gebruiken daarbij live muziek. De dansers zullen zingen, en muzikanten dansen, we werken met tekst en met de taal van het lichaam. O nder de overkoepelende term schoonheid komen zowel spontaniteit en authenticiteit aan bod, net als lelijkheid en onoprechtheid als tegengewicht, humor is niet uitgesloten en de muzikanten en de dansers worden één geheel op het podium.

 

Linne Dierckx – toontje lager 

Toontje lager is een muzikaal project waarbij we samenwerken met jonge, diverse en opkomende artiesten inclusief mezelf en Thierry Ekangamene om een webserie rond muziek op poten te zetten.  D e opzet is om via een liveband bestaande uit 5 mensen nl. Julie Daems, Isy Baeyens, Andy Kisema, Linimas Mbadu, Moïse mukendi, een live muziekquiz op te nemen bestaande uit vier afleveringen.  D e live band zal de volledige serie begeleiden en ondersteunen, Thierry en ik zullen het volledige programma samen met de deelnemers (16 deelnemers) aan elkaar praten.

Youth Zone – Muziekfestival RYS

RYS is een bovenlokaal collectief van drie verenigingen die bezig zijn met muziek, kunsteducatie en storytelling. Samen wensen we als eindresultaat een eerste editie te organiseren van een muziekfestival. Een muziekfestival met Vlaamse opkomende en ervaren artiesten. Het project wenst startende artiesten te helpen met hun muziek te ontwikkelen en tentoon te stellen op het podium. Dit doen we met een voor- en natraject en het geheel (incl. toonmoment) wordt in een aftermovie gegoten.

RONDE 1

Charlotte Gillain – Women in public

Women in public is een korte film die eigenaarschap over je identiteit in vraag stelt. Door middel van artificial intelligence willen we spelen met het verdubbelen, verwisselen en mengen van personen. Je volgt vier personages in een oud Antwerps café. De kijker wordt ondergedompeld in een absurde realiteit waar je koffie kan drinken met jezelf, plots een dubbelganger op straat kan zien passeren of je gezicht niet meer herkent als het jouwe.

’t Werkhuys vzw – Art Club Borgerhout 

Via deze trajecten organiseert de Art Club samen met 't Werkhuys en de kunstenaars twee tentoonstellingen rond beeldende kunst in 't Werkhuys. De Art Club Borgerhout is een laagdrempelige, empowerende en artistieke jongerenwerking voor beeldende kunst in ’t Werkhuys, voor jongeren uit de buurt tussen 16 en 26 jaar. De jongeren gaan zelf aan de slag om hun werk te tonen aan een publiek via twee tentoonstellingen die openen in mei en november. Met dit project brengen we meer diversiteit in de kunst en krijgen jongeren de kracht om hun stem te laten horen.

Theaterwerkplaat s NEST vzw– Bagger 

BAGGER, van Theaterwerkplaats NEST, wordt een collectieve rollercoaster over macht en vooral macht-en-loos-heid, i.s.m. de Antwerpse professionele tak van het K.A.K. Collectief en Stormkop. Bagger wordt een locatie voorstelling op de vuurtoren-boot De Westhinder, een voorstelling waarin ons politieke stelsel onverschrokken binnenstebuiten wordt gekeerd.

Rune Tuerlinckx – MOKITA

Met MOKITA nemen we het zelf in handen, creëren we een platform; zichtbaarheid voor ons werk én bereiken we daarmee een publiek buiten de besloten kunst academie-wereld. We zien deze stap deels als oefening, tegelijkertijd is het er concreet een in ons toekomstig werkveld.  

Lina Ejdaa– TANZ IN 44

TANZ in 44 is een interactieve video installatie gebaseerd op de voorstelling Tanzmanschine. De bezoeker krijgt de kans al dansend de bedrukkende wereld van Tanzmanschine te veroveren. Binnen de setting van een expo willen we hen de kans geven de speelsheid en vrijheid van een clubnacht te kunnen ervaren. We vinden dit noodzakelijk in een tijd waarin onze bewegingsvrijheid en autonomie op de proef wordt gesteld.

Vzw Bruiswater – Mascottegalerij

In drie parallelle parcours van telkens drie opeenvolgende werksessies prikkelen we de verbeelding en activeren we de creativiteit van groepen deelnemers. Op een collectieve manier creëren de deelnemers 'mascottes'; eerst maken ze abstracte vormen met de 'Idiosyncratische Machine', daarna zeefdrukken ze die vormen in 'Vormdrukken' tot composities op grote vellen papier, vervolgens interpreteren ze die zeefdrukken tot ontwerpen voor 'mascottes'.

Roxette Chikua – Paradis

Dankzij een samenwerking met het Mestizo Arts Platform, krijgt Roxette Chikua de kans om haar eerste solo-performance voor te stellen aan programmatoren en geïnteresseerde uit het kunstenveld. Op zaterdag 19 juni toont ze ‘Paradis’, als WIPCOOP Session in hetpaleis.  Roxette vertrekt vanuit haar eigen verhaal en neemt de toeschouwer mee in haar identitaire zoektocht aan de hand van teksten, zang, dans en mode. Ze brengt haar verhaal in de vorm van een parodie omdat ze gelooft dat er met humor gesproken mag worden over moeilijke thema’s. Samen met haar ontdekt en herkent haar publiek de verschillende dimensies van een jonge gekleurde vrouw die haar eigen leven wil vormgeven door los te breken van al wat de maatschappij als ‘het normale’ beschouwt. Via haar eigen ontwikkelde stijl, ‘barok afrique’, laat Roxette zien hoe een historische kunststijl in handen van een zwarte vrouw tot andere perspectieven leidt. Met het ‘afrofuturisme’ als inspiratie zoekt ze naar eigen bouwstenen en vorm om haar verhaal te vertellen.

MAISHA vzw – Buren

“Buren” is een verhaal waarin we inzoomen op het leven van 5 gezinnen die ondanks hun verschillende afkomsten en achtergronden Belgen zijn. Buren is een verhaal door jongeren, én met jongeren maar voor iedereen. Problemen zijn er in elke samenleving, hoe kunnen jongeren en ouderen elkaar ondersteunen om samen oplossingen te vinden?

Ageeba Kromah – SOSO

SOSO is a gallery that welcomes other artists and creatives. The idea behind the concept is to intertwine different artstyle and give our residents the freedom to express and roam between each style.

Nitish Kumar Bhardwaj – BEING

This short film is about a person, who can be identified as anybody, who is trying to find his/her place in a society, in a family, in a working place... No matter what! there will always be conflicts which will affect us in different ways. I am trying to focus on that psychological effect on that person. I call that person, 'Being'. ´Being´ literally means, ´the state of existing.`

Oyakhilomen Akuete – The essence of life

“Essence of life ” is een artistieke onderzoek naar de individuele en collectieve zin van het leven. relevante thema's zoals menselijke interactie, normen en waarden, vormen van communicatie komen hier aan bod. tijdens dit onderzoek wordt veel conventionele gebeuren in vraag gesteld om een plaats te geven aan een nieuw antwoord. Een reconstructie van de wereld waar we ons bevinden om tot ons zin van het leven te komen.

Graciete Zola – 414 The Jumpstart: 

The Jumpstart wilt onze lokale talenten een duw in de rug geven in hun traject van Amateur artiest naar een professionele artiest. Dit zal gebeuren door de artiesten kennis te laten maken met het proces van het opnemen en uiteindelijk uitvoeren van hun projecten. Als artiest komt er naast je talent heel wat bij kijken om je werk tot het publiek te krijgen. Dit zijn allemaal dingen die heel wat kosten met zich meebrengen. The jumpstart wilt de winnaar een sterke start geven in zijn/haar Carrière.

Beau Van Hoydonck – SXA.DYU / virtual screen

Deze 4-delige workshop bied kunstenaars de kans om zich met hun eigen werk te ontwikkelen binnen het audiovisuele medium onder begeleiding van verschillende ervaren artiesten. Samen werken we toe naar het toonmoment van Virtual screen op 1 oktober 2021. Hierbij krijgen de deelnemers van de workshop de kans hun werk te tonen op een groot scherm, dit in een symbiose met de aanwezige kunstenaars en muzikanten.

vzw A.M.I.G.O. – CODE

Het project is een creatief proces (5 daagse) om een pop-up dansvoorstelling "CODE" te maken met een groep diverse jongeren van 14-18 jaar. De teksten van de muziek zijn geschreven door de jongeren zelf die deze slammen, zingen en rappen op instrumentale beats. Na een jaar leven met de corona-situatie en mondkapjes is bij de jongeren een lichaamstaal ontstaan die met signalen te communiceert. Ook in theater, Hip Hop en Capoeira, gebarentaal,.. leren we zijn er specifieke "codes. Dit inspireert de choreografie om met verschillende bewegingsstijlen (hedendaagse, urban en afro-dans stijlen) en muziek verschillende culturen bij elkaar te brengen en vermengen tot een pop-up dansvoorstelling. Deze voorstelling kan op heel uiteenlopende locaties spelen in alle districten van Antwerpen.

Dilbi vzw – Ala moj el bar

Het project is een doelgerichte komedie theaterstuk dat de focus oplegt op de problemen die jonge mensen op een bepaalde leeftijd en in bepaalde omstandigheden doormaken. Gebaseerd op de komedie van verschil in de interne geest van jonge mensen en de manier waarop ze naar elke kwestie kijken. H e project legt het conflict uit dat gaande is in het hoofd van de jongeman in al zijn richtingen, de tegenstrijdigheden die hij doormaakt en de voortdurende strijd tussen zijn geest, emotie, enthousiasme, luiheid en dromen. Alle situaties worden op komische wijze besproken (zwarte komedie) om te focussen op wat de jongere in het algemeen doormaakt.

2020

RONDE 4

 

RONDE 3

RONDE 2

RONDE 1

2019

RONDE 3

RONDE 2

  • Wang vzw – x

  • Jeroen Medaer – Blauwbaard 2.

  • Astrid De Haes - An attempt to create meaning in a space that could go completely dark

  • Ayham Al Afshari – The Wall

  • Brasart - Vaders van ’t Kiel

  • vzw Glaswerkt – Blijven draaien

  • Mieke Bombeke en Jan Wouters

  • Mano Amaro – NOORD/SUL

  • Hakuna - WAJOW!

  • Rino Sokol - Preoccupation with the Self

  • Lant – Lant

  • Saima Sorgho - Afrowar II

  • Skinny Diva - bad gyal dem

  • Cinebelgicano Productions vzw – Memorylab Antwerpen

  • Younes Van den Broeck - PLSTCD3M0NS

  • Thomas Vanbrabant - Duyster

RONDE 1

2018

RONDE 2

RONDE 1

2017

RONDE 4

  • Vzw Koba Metropool Sint-Jan Berchmanscollege

  • Marhaba vzw

  • Open School  Antwerpen Centrum voor Basiseducatie

  • Claudia Zen Karan

  • Moving Ground vzw

  • Inside Express Party

  • David Joao

  • Koninklijke Fanfare  de Verbroedering van Zandvliet vzw

  • REL

  • BeHuman

RONDE 3

  • Martine Vandervelden

  • Stage Rumours

  • Madam Fortuna

  • Gilles Torfs

RONDE 2

  • Osama Abo Amro

  • Sven Verelst

  • Dara Sheikhi

  • Mohamed Sultan

  • Hussein Shabeeb

  • Anne Vanoppen

  • Compagnie Schmaltz

  • JES vzw

  • Tique

  • Order Of The Fox vzw

  • Veronica Podkolzina

  • Maartje Coolen

  • Moving Ground vzw

  • Remy Ndow​

RONDE 1

Goedgekeurde projecten: Inner_about
bottom of page