top of page
tekenpudding-fb-eventbanner.jpg
tekenpudding-fb-eventbanner.jpg
tekenpudding-fb-eventbanner.jpg
tekenpudding-fb-eventbanner.jpg
Tekenpudding

Een project ism KOP, onder artistieke supervisie van Charlotte Dumortier

KNETTERENDE TEKENKERMIS

Het gekste tekenfestival van het land is terug op zondag 15 september in de Zirkstraat!

Tekenpudding staat voor een dag van samen ontdekken, experimenteren en zoeken naar de grenzen van illustratie & woord. Kom luisteren naar onbekend tekentalent, vis een gedicht uit een vijver of laat je gaan met de tekenmuur van Loods des Doods!


PROGRAMMA

✎ ARTIST IN RESIDENCE : KNETTERIJS

Expo : 1e verdieping Fameus doorlopend
Workshop: 1e verdieping Fameus om 17.00u

Dit collectief is een groep jonge illustratoren uit Groningen. Knetterijs bestaat uit Douwe Dijkstra, Megan de Vos, Senne Trip, Maarten Huizing, Tsjisse Talsma, Jan Hamstra, Jaime Jacob en Kalle Wolters. Knetterijs is dankzij hun speelse karakter, hun groepswerking en expertise de ideale artist in residence voor het festival.

 

Verwacht je aan een knetterende expo & een interessante workshop!

 

✎ KRAAMPJES

Doorlopend Binnenplein Fameus

Ooit al een gedicht gevist? Of via een kermiskraampje een zeefdruk gewonnen? Op Tekenpudding kan dit allemaal! Laat je verrassen door onze te gekke standjes en ontdek nieuw & lokaal talent.

 

✎ SPEAKER'S CORNER

Grondverdieping Fameus

Tekenpudding nodigt uitgeverijen Bries, Oogachtend, Wobby en BOYCOTT books uit om een auteur en een niet te missen boek voor te stellen. Elke schrijver neemt het woord over hun werk, denkwijzen en hoe zij soms pudding maken van hun talent.

 

Sprekers:

12.00u: Manuel Marsol
13.30u: Marjolein Schalk
14.30u: Frederik Van den Stock
16.00u: Thijs Desmet

 

✎ WORKSHOPS

1e Verdieping Fameus

Wil je ook je handen uit de mouwen steken en een workshop volgen? Dan stelt Tekenpudding je graag voor aan haar uitgebreid programma. Schrijf je in voor een workshop onderaan de pagina!

12.00u: ZINK

Samen met ZINK verzamel je tijdens de workshop literair materiaal. ZINK creëert met jou een 'verhalengenerator' en tijdens de workshop genereer je beeldmateriaal, krantenknipsels en interviews nieuw literair materiaal. ZINK zet jouw zintuigen aan en gebruikt ze om op een laagdrempelige manier tekst te bekomen.

13.30u: REDO

Met ecologisch verantwoorde technieken maak je met REDO je eigen pocketbook. Het pocketbook is een handig genaaid boekje waarbij je banneroverschotten van cultuurhuizen gebruiken als mooie en stevige covers. Met deze slimme naaitechniek kan je je boek steeds blijven vernieuwen door zelf nieuwe katernen toe te voegen. Daarnaast experimenteer je met gekleurde boekbinderslijm en maken we een scheurblok. Daarrond voorzien we een Zwitserse kaft waarbij de kleurrijke rug van de scheurblok zichtbaar is.

! Opgelet: deze workshop kost €25 pp om deel te nemen. De workshop duurt 4 uur.

17.00u: Knetterijs

Onze artist in residence maakt met jou een zine! Hopelijk ben je niet bang van scifi? Want Knetterijs belooft je mee te nemen naar de toekomst in deze collab zine. Creëer je pagina in samenwerking met anderen. 

DOORLOPEND 

Loods des Doods:

Op Tekenpudding creëert het fokovistisch collectief Loods des Doods een muurschildering met en voor kinderen die tijdens het festival door de bezoekers wordt ingekleurd.

Atelier Van deZon:

Karen Spiessens zoekt met haar collectief Atelier Van deZon de obscure hoeken van de vormgeving op. Zij begeleid de ateliers en nodigt andere kunstenaars uit om ook hun kennis te delen. Vandaag kan je zeefdrukken aan haar carrousel! 

✎ ZINEMARKT & GRAPHIC BOOKS

Doorlopend in Zaal Zirkus

Je hebt de kraampjes bezocht, workshops gedaan en lekker gegeten? Maar je zit nog op je honger... Vrees niet! Bezoek de zinemarkt met grafische boeken dankzij de zelfgepubliceerde kunstenaars en topnotch uitgeverijen Bries, BOYCOTT books, Oogachtend & Wobby.

 

✎ GIF EXPO

Doorlopend 1e Verdieping Fameus

Ten slotte kan je je ogen open houden voor onze .gif-expo. Nationaal en internationaal artiest diende een bewegend beeld in voor deze digitale expo. Kort, grappig, kleurrijk, flitsend!

 

✎ DRINK & DRAW

Vanaf 19.00u - 21.00u

Om uit te bollen bij een lekkere maaltijd en drankje kan je ook 'drink & drawen'. Werk samen met bekende en onbekende tekenaars, laat je tekening opleuken of verknallen door een vriend,... Alles kan en mag!

 

FOOD en DJ'S

Foodtrucks met veggie/vegan opties en DJ Shangozi en Daspasfunky zijn er om je tekenbeentjes aan te warmen. Om 15.00u kan je genieten van de live-muziek van Safari Andalous.


KOM LANGS 

Het festival vindt plaats op zondag 15 september van 11.00u tem 20.00u. 

Je bent welkom op het binnenplein van de Zirkstraat 36 en in Zaal Zirkus.

Toegang is gratis 

 


MEER INFO 
Shamisa Debroey

shamisa@fameus.be 

03 202 74 35

Bezoek

KOP!

bottom of page