top of page
fb_ eventbanner Gigue!
01
04
03
Gigue!

Een dansproject met barokke twist en shake

ism het Oude Badhuis en IetStof in kader van Antwerpen barok 2018

 

Twee weekends in november wagen meer dan 75 dansers zich aan het thema ‘barok’. Dit doen ze niet alleen. Onder de begeleiding van 5 professionele choreografen zoeken ze naar een hedendaagse invulling van het thema. Het resultaat tonen ze tijdens 3 aansluitende toonmomenten in Het Oude Badhuis op 18 november

 

Laat je verrassen door de eigenzinnige blik van de 6 choreografen: Fanny Heuten, Paulo Guerreiro, Imedi, Ramos Sama, Sara Golijanin & Linne Dierckx en de scenografie van Steven Brys. Samen met de deelnemende dansers transformeren ze Het Oude Badhuis tot een 17e eeuwse kerk van de dans.

Als een laatste twist voorzien de kinderen en jongeren van IetStof elke danser met barokwaardige outfits.

 

Sluit aan bij één van de drie toonmomenten om 16.00u, 18.00u en 20.00u op 18 november om het eindresultaat te bekijken en Het Oude Badhuis op een andere manier te ontdekken.

 

TOONMOMENT

18 november

Beginuren: 16.00u – 18.00u – 20.00u

Locatie: Het Oude Badhuis

 

Inkomprijs toonmoment: 4 euro, VTE: 2 euro
Tickets via Het Oude Badhuis

DE COACHES

  • Fanny Heuten is een passionele danseres, reeds 30 jaar intensief, onderzoekend en gefascineerd door Afrikaanse dans, waarbij het steeds op zoek gaan naar een eigen lichaamstaal en kleur een groot deel uit maken van de choreografische composities gebruikt in haar lessen, workshops en voorstellingen.

 

  • Paulo Guerreiro studeerde choreografie aan de Hogeschool voor Dans in Lissabon en werkte met verschillende choreografen en artiesten in Europa. In zijn persoonlijke voorstellingen (dansvoorstellingen, videokunst, performances, installaties) vormt het lichaam steeds het centrale element.

 

  • Imedi / Het echtpaar Imeda Kavlashvili en Khatuna Makharadze hebben een dansstudio waarin ze al meer dan 10 jaar aan jongeren Georgisch ballet aanleren. Voordat ze zelf les gaven waren ze 15 jaar lang professionele dansers in Georgië. De paden van het koppel kruisten op 16 jarige leeftijd toen ze in dezelfde dansstudio begonnen te dansen. Hierna reisden ze de wereld rond om op te treden, van Las Vegas tot Parijs.

 

  • Ramos Sama werkte als danser en choreograaf samen met Jos dolstra jazz instituut, LGU (lets go urban) en Osei bantu / Konichiwa crew Be.

  • Linne Dierckx & Sara Golijanin

 

SCENOGRAAF

Steven Brys ontwerpt vanuit een fascinatie voor techniek, natuur en kunsten ruimtes en licht voor voorstellingen van dans, theater, cabaret, figurentheater, tentoonstellingen enz. Hij werkt ondermeer samen met KVS, de Koe, tg Stan, Dood Paard, kunstZ, Laika, Inti, het Paleis, Theater Stap, Theater Zuidpool, Toneelhuis, De Roovers, Leen Braspenning, De Werf, De Kolonie mt, ….

MEER INFO

Shamisa Debroey

shamisa@fameus.be

bottom of page