top of page
_Logo-Fameus-(Black) (2).png
Witte Vogel.png

GAST EXPO: VRIJHEID

Voor GAST in de Stad organiseert Fameus een expo, gecureerd door David Katshiunga. De expo draait rond het thema: vrijheid en toont werken van de residenten van Fameus.

Vrijheid: een onderwerp dat in deze tijden meer en meer in vraag wordt gesteld. De GASTen geven hun eigen invulling, die van een kunstenaar, aan de hand van hun werk.

Elke persoon kan vrijheid anders definiëren op basis van hun achtergrond en ervaringen.  Het kan ook vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken. In het kader van een GAST expo in de Oude Beurs, willen we een parallel trekken tussen de crisis die we momenteel doormaken en het thema "Vrijheid".

We maken een tijd door waarin we zien dat onze vrijheid wordt beperkt. Onze sociale contacten, bewegingsvrijheid, vrijheid van vergadering, vrijheid om te werken of naar school te gaan ... Ook de vrijheid van meningsuiting wordt aangetast door de sluiting van theaters, musea en bioscopen.  We kunnen onze hobby's en activiteiten die bijdragen aan onze persoonlijke ontwikkeling niet meer zomaar uitvoeren.

Deze expo wil belichten wat deze omstandigheden betekenen voor de kunstenaars van GAST, de residenten van Fameus, en hun werk.

Wat betekent vrijheid voor hen?

Hoe weerspiegelt zich dat in hun kunst?

Naar welke vrijheid streven zij?

Hoe is kunst daar een toegang toe?

De tentoonstelling vindt plaats op de gelijkvloers van de Oude Beurs, aan onze hoofdlocatie: Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen.

Op 26, 27 en 28 maart en 2, 3 en 4 april op vrijdagen van 18u-22u en zaterdagen en zondagen van 14u-18u.

Registreren voor de expo is verplicht!

Scan de QR-code hiernaast of KLIK hier!

QR_expoVRIJHEID registratie.png

MEER INFO 

Tetty Kayembe

03 202 74 35

tetty@fameus.be

bottom of page