top of page
copyright Tom Liekens
MusicExposed2017-94
MusicExposed2017-77
MusicExposed2017-52
MusicExposed2017-7
MusicExposed2017-18
MusicExposed2017-35
MusicExposed2017-2
MusicExposed2017-85
MusicExposed2017-66
MusicExposed2017-50
MusicExposed2017-21
MusicExposed2017-8
Exposed Music

project ism Het Stadsmagazijn, coStA, Stormkop, ICP en District Antwerpen

Inventieve muzikanten, dansers, vertellers en tekenaars zijn te gast in Stormkop, een gigantische modernistische loods aan de Droogdokken, op een boogscheut van het MAS  

De performances bezetten de meest fascinerende ruimtes. Ga op ontdekking door de magazijnen, werkateliers, douchekamers en kantines waar scheepsherstellers ooit druk in de weer waren.

De bar lest je dorst tussen de optredens door.

In de volkskeuken kan je vooraf een heerlijke maaltijd eten.

Curator Michaël Brijs (The Valerie Solanas, De Bronstige Bazooka’s) is jazzfluitist, songwriter, componist en auteur. Hij maakt muziektheater en experimentele oratoria, en heeft een passie voor Antwerpse architectuur. 

Stormkop is een expressieve vrijhaven voor jonge en minder jonge avonturiers. Een wilde, surrealistische plek waar handen uit de mouwen gaan, knieën vuil worden en je hart in de war wordt geschopt. Deze atypische locatie ademt maritiem erfgoed in een  industriële zone.

RUIMTES & PERFORMANCES 

In het Staalatelier The Victory's

The Victory's is een gospelgroep met als drijvende kracht Claudio Mayemba (Angola). De band bestaat uit jongeren van diverse origine en brengt eigentijdse gospel met invloeden van soul, pop, jazz, blues en afro. Op Exposed Music zingen ze a capella in een kathedraal van glas en staal.

In het Plasticarium Jon Doe One en Stefanie Janssen

Achttien douchecabines waar ooit het havenpersoneel zich waste na een lange werkdag: nu klinkt er een eenzaam gedrup. Jon Doe One en zangeres Stefanie Janssen (Nederland) gaan er aan de slag met soundscapes en sirenenzang.  

  • Jon Doe One (aka Hannes D’Hoine): electronica

  • Stefanie Janssen: sopraan

 

In de Kombuis HAN BENNINK, Thomas De Prins, Vincent Brijs en Alexander Wahba

Jazz-drummer Han Bennink (Nederland) is een levende legende. Samen met onder andere Misha Mengelberg is hij een van de pioniers van de Europese free jazz. Hij werkte samen met Amerikaanse legendes als Eric Dolphy, Don Cherry en Lee Konitz. Op Exposed Music speelt hij in een bezetting die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. Het wordt een uniek experiment, waar free jazz in dialoog gaat met street dance.

  • Han Bennink: drums

  • Vincent Brijs: sax

  • Thomas De Prins: piano

  • Alexander Wahba: dans 

 

In de Expeditieruimte Notches 

Vaar mee en laat je onderdompelen in een wereld van wonderbaarlijke doelen. Duik, plons, zwem en drijf ... want iedereen komt uit het water en het water komt uit iedereen. Een  vertelling  in  koorgezang,  in  de  werkplaats  van avonturier-uitvinder  Fons Oerlemans,  die  met  zijn bootsvrouw Kee Arens in een fles rond de wereld zeilde.

  • Tekst en spel: Silke Melis

  • Muziek: Notches (sociaal-artistieke koorwerking)

  • Compositie: Michaël Brijs en Tine Joris

 

In de Blauwe ruimte Bert Lezy, Lies Van Gasse, Jirka De Preter en Ikram Aoulad

Ikram Aoulad leest havenproza van Paul Van Ostaijen. Drie live tekenaars maken interactieve grafiek op één groot scherm en creëren een visueel universum rond Van Ostaijens verhaal. Een jamsessie, maar zonder muziek.

Afterparty met DJ Shoogar Combo

Presentatie: Andy Fierens

bottom of page