top of page
Cultuurmarkt in de Oude Beurs

Op 26 augustus transformeert de Oude Beurs opnieuw tot een bruisende artistieke plek.

Tijdens de cultuurmarkt maak je kennis met enkele van onze GASTen, kan je mee komen zingen en nodigen de organisatoren van Nekka Nacht je uit om te komen luisteren naar enkele verrassende optredens. Of je kan gewoon even komen uitpuffen met een drankje in onze gezellige GAST-bar.

PROGRAMMA
12.30 – 13.00 uur | PéTROL –  Nekka 

Nederlandstalige kinderliedjes
Kinderliedjes zijn de basis van onze zangcultuur en de allermooiste kinderliedjes … die zijn al lang geschreven. Het Appelmoes-project omarmt dan ook met veel ‘goesting’ de traditionele Vlaamse kinderliedjes. 30 muzikanten van het Klein Kunstencentrum ’t Smiske werkten mee aan een nieuwe cd, inclusief kleurboekje.

 

13.30 – 14.00 uur | Blije Bijen Bal –  Nekka 

Hilde Frateur zingt, speelt, schrijft muziek en weet haar publiek enthousiast mee te nemen in haar verhaal. Een muzikaal verhaal dat klopt! Zij begeleidt zichzelf op diatonisch accordeon, ukelele, voet trom en cymbaal. Zij laat de jongsten ook meespelen op haar zelfgebouwde instrumentjes. Als zij haar nieuw bijenlied zingt gaat iedereen dansen.  Wist je al dat bijen de wegwijzen naar nectar in een kwispeldans? 

14.00 – 15.00 | Nederlands zingen –  Fameus
Wil je ook je Nederlands een beetje verbeteren of zing je gewoon graag? Doe dan mee aan de gratis zangsessie onder leiding van Wim De Busser (oa van Zita Swoon Groep). Bij goed weer staat de piano op de historische binnenplaats, bij regen in de GAST-bar. Zangervaring is niet vereist.

15.00 – 15.30 uur | PéTROL –  Nekka


16.00 – 16.30 uur | Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman  - Onderweg naar vrede -  Nekka 
Dat Amaryllis Temmerman en Sabien Tiels vier handen op een buik zijn sinds hun concerttour met de Nijghse Vrouwen is geen geheim. De theaterzusjes breien dan ook maar al te graag samen een nieuw muzikaal jasje waarmee ze hun publiek willen verwarmen dit najaar! Beide zangeressen geloven steevast in de kracht van het positief denken en de invloed daarvan op onze samenleving. Samen dromen van een wereld waarin de liefde regeert.

 

17.00 – 17.30 uur | Astrid Nijgh , Stoomboot en Lennaert Maes  -  Nekka 
Door de overlevenden is de opvolger van de succesvolle tournee Nijghse vrouwen.

Deze keer gaat de Nederlandse coryfee Astrid Nijgh niet met drie dames op pad, maar brengt ze met enkele jongere heren een ode aan overleden zangers uit Vlaanderen en Nederland.

DOORLOPEND
van 11.00 tot 18.00 uur
Artists in residence - Fameus

Fameus selecteerde 26 jonge artiesten/collectieven die samenwerken aan een toonmoment.
Kom het resultaat bewonderen in hun ateliers. Met werk van Britt Ryckebosch, Hussein Mahdi, Eva Donckers, Jeroen Meylemans, Vanessa Borderlight, Francisco Manzano, Jente De Graef, Christoffel Hendryckx, Dieter Brusselaers, Jelle Van Meerendonk, Sven Van Troostenberghe, Izra Jans, Nancy Keuris, Denisa Teglas, Mink Chonsamoe, Jeroen Medaer, Evie Van den Broeck, Koreey Wilrycx, Oliver Cramm, Alex Akuete, Isa Laurent, Anuja Cornelis, Tina Herbots, Gwen Van Arnhem, Ine Ramaekers, Luuk van Herp en Maya Bogaert.
 

Expo IDEAAL
IDEAAL is een interdisciplinaire expo van 10 kunstenaars die recent afgestudeerd zijn. Een gedeelde smaak in beeld, print en tekst bracht het tiental samen. Ze gaven zelf een publicatie uit in de RISO printtechniek, waarvan de artistprints ook tentoongesteld worden op de expo. Naast zorgvuldig gecureerd werk rond het thema IDEAAL zal u ook uw slag kunnen slaan in een bookshop met een selectie zelf uitgegeven zines en objecten. I.s.m. KOP en Fameus.

GAST bar 
Kom heel de dag door iets drinken in de gezelligste bar van ’t stad en laat je verrassen door het brede aanbod aan vrijetijdskunsten in de stad.

bottom of page