top of page
b2
b4
b5
b3
b1

Lokaal Talent Barok

Geïnteresseerd lokaal talent kan via Fameus vzw een project indienen voor deelname aan ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’.

Het cultureel stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ brengt in 2018 hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke culturele nalatenschap. Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen slaan de handen in elkaar om de internationale reputatie van Peter Paul Rubens toeristisch te verzilveren.

Het Rubenshuis, het MAS, het Middelheimmuseum, het Museum Plantin-Moretus, het FOMU, het Snijders & Rockoxhuis en het M HKA presenteren tentoonstellingen met internationale uitstraling die de historische barok in dialoog brengen met hedendaagse kunst. De Monumentale Kerken Antwerpen zetten hun onlosmakelijke band met leven en werk van Rubens in de kijker.

Daarnaast presenteert ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ een gevarieerd programma in de stad vol muziek, theater, literatuur, streetart, fotografie, installatiekunst, dans, performances, wandelingen, ontwikkeld door en in samenwerking met heel wat klinkende namen uit de Antwerpse kunstensector.

Lokaal talent mag uiteraard niet ontbreken, dus doet Fameus vzw samen met Antwerpen Barok 2018 een oproep naar de Antwerpse amateurkunstensector. Wie geïnspireerd op Rubens en de barok een project wil toevoegen aan het rijke festivalprogramma kan hiervoor een voorstel doen.

Stad Antwerpen kondigt de projecten die voldoen aan de onderstaande voorwaarden graag aan op www.antwerpenbarok2018.be. De informatie voor de website ontvangen wij graag twee maanden voor de startdatum van het project.

Wie toch extra middelen nodig heeft voor de realisatie van zijn/haar project verwijzen we graag door naar het Fonds voor de Talentontwikkeling.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan het barokfestival? Vul deze projectfiche in  en email de fiche naar Fameus via info@fameus.be.

Projecten die willen deelnemen moeten aan enkele criteria voldoen:

  • Is het een project duidelijk afgebakend in tijd?

  • Gaat het om lokaal talent?

  • Is er een expliciete link met barok?

  • Wordt het project volledig zelfstandig georganiseerd?

  • Heeft het project een publiek karakter?

  • Is er een toonmoment?

  • Vindt het project plaats tussen 1 juni en 31 december 2018?

Alvast veel inspiratie gewenst!

bottom of page