top of page

Cie Dabitud Music

Glitch

Een glitch is een klein probleem dat zich voordoet in het elektronische circuit van een computer waardoor het defect raakt.

Een glitch is een klein probleem dat zich voordoet in het elektronische circuit van een computer waardoor het defect raakt. Uitgaande van deze definitie en ons sociale systeem als een grote computer beschouwend, zoeken we een antwoord op de 'sociale glitch' die bedoeld is als een mislukking in naam van het collectief, maar een bevrijding op de schaal van het individu. Het kan echter zijn dat de persoonlijke emancipatie van elke kan leiden tot een meer collectieve bevrijding... Door middel van een scenario onderbroken door bewegingen, omgevingsgeluiden, choreografieën, zelf geproduceerde muziek, presenteren we onze glitch, die niets anders is dan onze respectieve artistieke universums, als de sleutel tot emancipatie van dit systeem.


Cie Dabitud Music bestaat uit Shane Collins Jean, Kevin Dabeedin, Moïse Kamituatu en Pierre Machielsen en kwam in de zomer van 2018 voor het eerste samen rond een videoclipproject voor Dabeedin (Two Drives). Na deze artistieke en menselijke connectie, kwam de groep al snel terecht rond een nieuw project, dat van de realisatie van een artistieke performance om een eindejaars architectuurproject te presenteren (juni 2019).


Daarna ontmoette de groep elkaar voor de opnames van een nieuwe videoclip voor Dabeedin (februari 2021), maar ook voor het officiële openingsevenement van het Dabitud Music-label (juni 2021), waar het collectief een muzikale show en dans presenteerde.


In oktober 2021, als onderdeel van een samenwerking met “Festival En Ville!” en La Cambre Horta University (ULB), is het collectief opnieuw samengekomen om een nieuwe voorstelling te brengen met de titel "ABRA".


Nu wil het collectief een project op grotere schaal bouwen. Ze willen meer de diepte op het gebied van script, reflecties, choreografie en bewegingen, geluiden, lichtinstallaties en enscenering. Ook willen ze zich bezighouden met onderwerpen waarvan ze denken dat ze belangrijk zijn om te ontwikkelen, zoals in dit project: Het sociale masker.


Dansers: Shane Jean Collins and Pierre Machielsen

Producer: Kevin Dabeedin

Spreker: Elia Apetroaie


Instagram

30 minuten

NL

14 januari 2023 om 20:45:00

bottom of page