top of page

Projets approuvés

Fonds de projets pour le développement des talents

2023

RONDE 3

George Adindu – AMOBI

AMOBI is een kortfilm die gaat over tweede kansen krijgen, vriendschap, support en liefde.

Het wordt een inspirerende film voor zowel een jongere als oudere generatie.

 

Bert Van Puymbroeck – Waar zit die fucking Qi?

Het project is een muzikale voorstelling over therapie en persoonlijke ontwikkeling.

De zoektocht naar ‘inner peace’ en healing op theater brengen met een grote schep humor en muziek.

Gemengd koor Lejra – Concert Jommelli

Doel van het project is om een amateurkoor een muzikale grens te laten verleggen dmv het creëren en uitvoeren van een groot koorwerk begeleid door orkest.

Uitvoering van het ‘Missa pro Defunctis’ van Nicollo Jommelli. Het is een religieus muziekwerk voor 4-stemmig gemend koor en 4 zangers solisten, begeleid door strijkorkest en basso continuo.

 

Yeboah Benhelima – Chapp de mic

Heel het jaar door wordt er een pop-up studio opgericht om jongeren te ondersteunen bij het maken van songs, videoclips, artwork, graffiti, dans en nog veel meer. Dit om hen klaar te stomen voor hun podiumervaring op Chapp de mic.

 

YWCA vzw – Martha’s Labyrinth deel 1 – theaterworkshops

Aïcha Cissé is regisseur en actrice met professionele ervaring in de Vlaamse theatersector.  Haar liefde voor kunst wenst ze door te geven aan jongere generaties, gericht op een specifieke doelgroep die niet altijd gemakkelijk te bereiken is.

Zo werkt ze samen met YWCA een pilootproject uit waar ze aan de hand van laagdrempelige theaterworkshops een groep (jong)volwassenen vrouwen uit de vereniging YWCA ondersteunt en begeleidt. Het doel is om vrouwen kennis te laten maken met theater, podiumskills op te bouwen, bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen te begeleiden naar mogelijkheden binnen de kunsteducatie.

Het doel van dit project is om een toonmoment te creëren vertrekkende vanuit het verhaal van de actrices zelf. We inspireren ons op het verhaal van Martha Geiringer en zoeken naar gemeenschappelijke thema’s die zowel aan bod komen in het leven van de participanten als in het verhaal van Martha Geiringer: een Joodse vrouw die door de politieke situatie in haar geboorteland Oostenrijk noodgedwongen haar studies achter zich laat en samen met haar familie op de vlucht slaat.

 

Radio (z)Onderdak

Radio (z)Onderdak is een sociaal cultureel artistiek project gericht op het activeren van dak- en thuislozen. Het is begonnen als een radioprogramma en live event met oa poëzie, zang, hoorspelen en muziek maar is inmiddels veel meer.

 

Alessio De Looze – HOURGLASS

Het project is het schrijven en opnemen van mijn eerste debuutalbum HOURGLASS. Het is een verzameling nummer met ‘tijd’ als rode draad. Wat als we de tijd konden omdraaien, wat zouden we dan gedaan hebben? Zouden we onze dromen nagejaagd hebben? Zouden we die ene persoon verteld hebben wat we voor hen voelen?

Alessio schrijft al jaren nummers, volgt workshops en jamt met andere muzikanten. Nu is de tijd aangebroken dat ik al deze kennis en vaardigheden bundel in mijn debuutalbum, dat het verhaal vertelt van wie Alessio is als artiest.

 

Funuun – Toekomstatelier

Het toekomstatelier wil jonge anderstalige nieuwkomers inspireren, laten experimenteren en reflecteren met/op verschillende kunstdisciplines door hen gedurende 14 zondagen intensief te begeleiden en coachen in een laagdrempelig en duurzaam creatief proces dat begeleid wordt door een zeer diverse groep kunstenaars en artiesten. Anderzijds wil het project amateurkunstenaars en artiesten groeikansen bieden als workshopgever met en voor een anderstalige doelgroep. We brengen verschillende kunstdisciplines/workshopgevers  vanuit verschillende kunstinitiatieven samen en willen een bodem zijn voor nieuwe kruisbestuivingen en toekomstige samenwerkingen. De toekomstateliers zijn een veilige leerplek voor jongeren en kunstenaars om samen op zoek te gaan naar ieders talenten en participatieve, ervaringsgerichte taaloefenkansen te creëren.

 

Madam Fortuna – De Ideale Familie

De ideale familie is een creatie die door 3 spelers en 2 muzikanten wordt gemaakt. We vertrekken vanuit de leefwereld van de drie spelers Noah, Madelief en Hussein en de twee muzikanten Dina en Saif. Dit proces van mede-eigenaarschap is belangrijk.

De voorstelling wordt gemaakt voor 8+. De voorstelling gaat over een samengesteld gezin met twee kinderen (13 en 15 jaar) en een alleenstaande vader. Ze repeteren het stuk ‘de ideale familie’.

 

ROTBEEST – verboden te voederen

ROTBEEST collectief onderzoekt de gedragingen en het wezen, maar vooral de verschillen en gelijkenissen tussen de stadsbewoner en de meest voorkomende stadsvogel. Verstoten worden in de maatschappij, uit het nest geduwd worden en flirten met de grenzen van monogamie zijn enkele thema’s die theatraal onderzocht en verteld worden.

RONDE 2

Jessica Boyeleba Balehen – Release show Purp.S. EP

Purp.S. is de naam van het nieuwe muzikale project waarmee Jessica in 2023 graag wil afsluiten, maar vooral 2024 mee wil instappen.

Dit project bestaat uit vijf songs die elk een ander perspectief weergeven om de wereld om me heen en in mezelf te begrijpen.

Met nieuwe artiesten zoek ik voor elke song een thema dat bij de titel van het project past, mij nieuwe inzichten geven die me helpen om oude patronen te verwerken en hoe ik in mijn kracht kan blijven staan.

Met Purp.S. zou ik graag de luisteraar op een collectieve basis willen aanmoedigen om ook dezelfde reflectie in hun eigen leven toe te passen.

Ysabel Jongeneelen – de stadsjutter

Een podcast over De Stadsjutter: een verhaal waarin een speedverslaafde jonge vrouw in de jaren ’90 de vuilbakken afschuimt en dit zo weet uit te bouwen dat het een volwaardig beroep wordt en dat er zelfs een clandestien winkeltje (De Stadsjutter) ontstaat in een kraakpand (Villadelfia) in het Antwerpse. En op die manier geraakt ze uit verslaving. Bij het vertellen van dit verhaal krijgt de luisteraar ook een handleiding tot het stadsjutten.

 

Arlette Vanza – Vogue Bootcamp Belgium

Vogue Bootcamp is een project opgezet voor mensen die zichzelf willen leren ontdekken op de meest expressieve manier. Je leert jezelf kennen door middel van verschillende soorten workshops. Deze workshops worden verzorgd door mensen die al jarenlang ervaring hebben binnen de ballroom gemeenschap en/of daarbuiten.

 

Compagnie Lodewijk Louis – ALICE

Als tweede gemeenschapsproject binnen onze werking maken we met een grote groep liefhebbers (acteurs, dansers en muzikanten) voornamelijk uit Deurne, een voorstelling gebaseerd op Alice in Wonderland van Lewis Caroll.  Het voornaamste doel van het project is om de deelnemers te laten ervaren hoe geweldig het is om met een grote groep en met een professioneel omkaderde voorstelling het publiek te boeien, raken en inspireren.

AMIGO vzw – Le(t)s jam

Le(t)s jam is een zomerstage van 3 tot 6 juli met danslessen en een creatie van eigen choreografisch werk van de jongeren.

De focus ligt op dansen, bewegen, ontdekken, leren en ontmoeten. Samen leren de jongeren verschillende dansstijlen (afro, hip hop en hedendaagse dans) en gaan ze daarna zelf aan de slag.

 

OVERLAST – Atelier Overlast

Atelier OVERLAST is een begeleidingstraject van OVERLAST. Door de jaren heen hebben we ingezien dat het bieden van live kansen niet voldoende is maar dat artiesten ook behoefte hebben aan structurele ondersteuning om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Concreet selecteren we zes artiesten die aan het begin van hun muzikale traject staan. Via coaching, technische ondersteuning, kennisdeling, workshops, repetitieruimte, creatieve ondersteuning en meer tracht OVERLAST bij te dragen aan de semi-professionalisering van beginnende makers en het duurzaam maken van hun muzikale carrières.

 

!UKBUM! – We Think it’s a Good Idea

We Think it’s a Good Idea is een avondvullende circusvoorstelling van het nieuwe Antwerp-based circus collectief !UKBUM!

Jonas, Jakob en Jef maken met z’n drieën absurd circus theater. Ze combineren verschillende podiumkunsten op een avond vol rariteiten en absurditeiten. Deze voorstelling is een zoektocht naar ‘het goede idee’.

Een idee dat eender wat kan zijn, het publiek aanspreekt en confronteert met zichzelf en met ons.

RONDE 1

Denzel Bruckenburg – Trans-Terminos

Trans-Terminos staat voor: ‘over de grenzen’. Deze danstheatervoorstelling gaat over hoe iemand, ongeacht hoe moeilijk dat is, zijn doel wil bereiken. Opgeven is geen optie. Hij werkt hard om een wezen te creëren dat zijn werk voor hem kan doen én beter. Daarvoor moet hij het volledig programmeren. Dit proces verloopt niet zonder slag of stoot, met veel ups & downs, maar uiteindelijk behaalt hij zijn doel.

Tinneke Himschoot – Swiebelientje

Tinneke wil de circuswereld en de goochelwereld dichter bij elkaar brengen door een samenwerking aan te gaan tussen deze disciplines. Het project zal een voorstelling worden waarin de goochelkunst - illusionisme en

de aerial silk gecombineerd worden.

Nina Doevendans – Electric Harp Project

Mijn project zal bestaan uit het produceren van 10 nummers op elektrische harp. Deels bestaande nummers in een nieuw jasje gestoken, alsook een aantal nieuwe composities. Deze nummers wil ik opnemen en daar bijpassend ook een videoclip bij maken. Elke maand release ik een nummer en aan het einde van het jaar organiseer ik een optreden waar ik alle nummers live breng.

Hannah Macpherson – Looking Forward

Hannah maakt een theatervoorstelling rondom seksueel misbruik, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.

Giulio Napoletano - Draw and Print Intercultural Lab

Het doel van deze cursus is om studenten de kans te geven kennis te maken met de basisprincipes van de westerse grafische cultuur en haar geschiedenis door middel van tekenen en de eenvoudigste technieken van graveren en drukken. Zo wordt een fysiek en filosofisch uitwisselingspunt gecreëerd voor het combineren van de culturen die momenteel aanwezig zijn in Antwerpen tot een constructieve versmelting van uiteenlopende persoonlijke benaderingen van de artistieke praktijk.

Jambo FV – straatdodenherdenkingsmoment

Jambo is een open ontmoetingsplek voor dak- en thuislozen met of zonder verslavings- en/of psychiatrische problematiek. Ieder jaar sterven zo'n vijftigtal dak- en thuislozen in de anonimiteit van de straat. Om deze mensen te eren en te herdenken organiseren we met Jambo, ‘tVlot en straatoverleg (het platform voor alle werkingen rond straatbewoners) het straatdode herdenkingsmoment. In samenwerking met kunstenaars Rebecca Lenaerts en Fransisco Manzano en een groep dak-en thuislozen zetten we een artistiek traject op rond het thema rouwen'.

Sophie Janssens – Blijspel der liefde

De voorstelling ‘Blijspel der Liefde’ geeft je een inkijkje in het hoofd van Sterre. Een jonge vrouw die hopeloos opzoek is naar liefde en liefhebben; opzoek naar de liefde van Lisa, haar moeder en zichzelf. Maar kan Sterre haar eigen hoofd, dat hopeloos opzoek is, nog wel vertrouwen? ‘Blijspel der liefde’ is een muzikale en beeldende voorstelling waarbij het verhaal hand in hand gaat met de muziek van Ann Christy. De muziek ondersteund en

verrijkt het verhaal op een verassend manier, waarbij fantasie en realiteit door elkaar heenlopen.

Mundana vzw – Karambola

Karambola is een project voor kinderen uit multiculturele gezinnen. De deelnemers krijgen de kans om binnen het project aan de hand van muziek, literatuur en kunst hun diversiteit en hun plaats in onze diverse samenleving te vieren. In een reeks workshops geleid door Laura Vargas (plastisch artieste en pedagoge) van Lauboratorium hebben we het spelenderwijs over de uitdagingen en voordelen van opgroeien binnen een multicultureel gezin. Op het einde van de workshoppenreeks worden de stemmen en verhalen van de kinderen samengebracht in een tweetalig boek, gemaakt voor en door kinderen van multiculturele families.

Louai M Hashem -  It's (never) fucked up - tweede editie

Het verhaal gaat over de ontwikkeling van een groep van 3 jongeren met een vluchtelingenverleden. Het verhaal vertrekt vanuit onze persoonlijke ervaringen als nieuwkomers in dit land, enkele jaren geleden. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal. Zes jaar na onze aankomst in België zoeken we naar de woorden die de gelaagdheid en de complexiteit van een vlucht weergeven. Met humor en een grote joie de vivre trachten we het vaak verborgen verdriet te vatten. Hoe kan je veelheid vatten in een nieuwe taal die je communicatie voornamelijk reduceert?

Hoe kan je dankbaar zijn zonder te leven met gebogen hoofd? Hoe spreek je over de toekomst, zonder steeds bij het verleden uit te komen? “It is (never) f*cked up!” is een collage van het diepmenselijke. Een poging tot antwoord op de vragen die verloren gaan in een nieuwe taal.

Alex Akueta – Have A Voice

Dit project onthult de kern van Xray Atelier & Xray Community. Als oprichter heeft Alex Akuete altijd een van zijn drie mantra's (have a voice!) gebruikt als mobilisatie middel bij het creëren van zijn kunstwerken en bij het nastreven van zijn droom om een veilige ruimte te creëren voor jongeren waar ze zichzelf kunnen ontdekken, creëren, vriendschap opbouwen en elkaar inspireren. ( Have a voice ! ) is een terugkerende boodschap in zijn kunstwerken, aan de jongeren in zijn gemeenschap en aan de mensen om hem heen. Hij gelooft dat wij mensen

op onze eigen manier belangrijk zijn en als we geloven dat we iets te zeggen hebben, is het noodzakelijk dat we een platform hebben om dat te doen. Hij heeft hier van jongs af aan zijn levenswerk van gemaakt, omdat hij uit ervaring weet dat geloven (dat je een stem hebt) een standvastig zelfbeeld opbouwt. Het zorgt voor een gevoel van vertrouwen in jezelf, onafhankelijkheid en het vermogen om anderen te mobiliseren om in zichzelf te geloven. Deze voorstelling bestaat uit : Runway show(met schilder kunst), dans, spoken woord en live muziek.

 

Junior Akwety – MY HOUSE II

MY HOUSE is een voorstelling gericht op dans- en housemuziek. Een samensmelting tussen muziek en dans in dit genre. Zo divers als het rijk is aan vorm en cultuur, handelt ‘MY HOUSE’ over de impact die dit muziekgenre en zijn gemeenschap hadden op het leven van de deelnemende artiesten.In dit geval gaat het over fase 2 van het project.

 

Ayah Elbelisy -  Dima Maghreb

Mijn project Dima Maghreb is een project over hoe mensen, vooral kinderen en jongeren leven in Marokko leven. Hoe ze met weinig dingen plezier maken. Als Marokkaans-Egyptische Belg verbaast mij hoe anders Marokkaanse Belgen leven tegenover Marokkanen uit Marokko. Dat wil ik graag laten zien aan de mensen.

2021

TOUR 3

 • Charlotte Gillain – Les femmes en public :  Women in public est un court métrage qui remet en question la propriété de votre identité. Par le biais de l'intelligence artificielle, nous voulons jouer avec le doublement, l'échange et le mélange des personnes.  Vous suivez quatre personnages dans un vieux café anversois. Le spectateur est plongé dans une réalité absurde où l'on peut boire un café avec soi-même, voir soudain un sosie passer dans la rue ou ne plus reconnaître son visage comme le sien.

 

 • 't Werkhuys vzw – Art Club Borgerhout :  A travers ces trajectoires, l'Art Club, en collaboration avec 't Werkhuys et les artistes, organise deux expositions sur l'art visuel à 't Werkhuys. L'Art Club Borgerhout est une organisation de jeunesse accessible, responsabilisante et artistique pour les arts visuels à 't Werkhuys, pour les jeunes du quartier entre 16 et 26 ans. Les jeunes se mettront au travail en montrant leur travail à un public à travers deux expositions qui ouvrent en mai et novembre. Avec ce projet, nous apportons plus de diversité à l'art et donnons aux jeunes le pouvoir de faire entendre leur voix.

 • Atelier de théâtre NEST vzw– Bagger :  BAGGER, de Theaterwerkplaats NEST, sera une montagne russe collective sur le pouvoir et surtout le pouvoir et la perte, en collaboration avec la branche professionnelle anversoise du KAK Collectief et Stormkop. Bagger sera une performance sur le bateau-phare De Westhinder, une performance dans laquelle notre système politique est sans crainte bouleversé.

 • Rune Tuerlinckx – MOKITA :  Avec MOKITA, nous prenons les choses en main, nous créons une plateforme ; visibilité pour notre travail et avec cela nous atteignons un public en dehors du monde fermé des académies d'art. Nous voyons cette étape en partie comme un exercice, mais en même temps c'est un exercice concret dans notre futur domaine de travail. 

 • Lina Ejdaa – TANZ EN 44 :  TANZ in 44 est une installation vidéo interactive basée sur la performance Tanzmanschine. Le visiteur a la chance de conquérir le monde oppressant de Tanzmanschine tout en dansant. Dans le cadre d'une expo, nous souhaitons leur donner l'opportunité de vivre le jeu et la liberté d'une soirée club. Nous considérons cela nécessaire à l'heure où notre liberté de mouvement et notre autonomie sont mises à l'épreuve.

 • Vzw Bruiswater – Galerie des mascottes :  En trois cours parallèles de trois séances de travail consécutives, nous stimulons l'imagination et activons la créativité des groupes de participants. De manière collective, les participants créent des « mascottes » ; ils créent d'abord des formes abstraites avec la « machine idiosyncratique », puis ils sérigraphient ces formes dans des « impressions de formes » dans des compositions sur de grandes feuilles de papier, puis ils interprètent ces sérigraphies en dessins de « mascottes ».

 • Roxette Chikua – Paradis :  Grâce à une collaboration avec la Mestizo Arts Platform, Roxette Chikua aura l'opportunité de présenter sa première performance solo aux programmateurs et aux personnes intéressées du domaine des arts. Le samedi 19 juin, elle montrera 'Paradis', dans le cadre d'une session WIPCOOP à hetpaleis.  Roxette part de sa propre histoire et entraîne le spectateur dans sa quête identitaire à partir des paroles, du chant, de la danse et de la mode. Elle présente son histoire sous la forme d'une parodie car elle croit que les sujets difficiles peuvent être abordés avec humour. Avec elle, son public découvre et reconnaît les différentes dimensions d'une jeune femme de couleur qui veut façonner sa propre vie en s'affranchissant de tout ce que la société considère comme « normal ».  À travers son propre style, le « baroque africain », Roxette montre comment un style d'art historique entre les mains d'une femme noire conduit à différentes perspectives. Avec l'« afrofuturisme » comme inspiration, elle cherche ses propres éléments et formes pour raconter son histoire.

 • MAISHA vzw – Voisins :  Neighbours est une histoire dans laquelle nous zoomons sur la vie de 5 familles qui, malgré leurs origines et leurs parcours différents, sont belges. Buren est une histoire par des jeunes, et avec des jeunes, mais pour tout le monde. Des problèmes existent dans toutes les sociétés, comment les jeunes et les personnes âgées peuvent-elles s'entraider pour trouver ensemble des solutions ?

 • Ageeba Kromah – SOSO :  SOSO est une galerie qui accueille d'autres artistes et créatifs. L'idée derrière le concept est d'entremêler différents styles artistiques et de donner à nos résidents la liberté de s'exprimer et d'errer entre chaque style.

 • Nitish Kumar Bhardwaj - ÊTRE :  Ce court métrage parle d'une personne, qui peut être identifiée comme n'importe qui, qui essaie de trouver sa place dans une société, dans une famille, dans un lieu de travail... Quoi qu'il en soit ! il y aura toujours des conflits qui nous affecteront de différentes manières. J'essaie de me concentrer sur cet effet psychologique sur cette personne. J'appelle cette personne, 'Être'. « Être » signifie littéralement « l'état d'exister ».

 • Oyakhilomen Akuete – L'essence de la vie :  « Essence of life » est une enquête artistique sur le sens individuel et collectif de la vie. des thèmes pertinents tels que l'interaction humaine, les normes et valeurs, les formes de communication sont abordés ici. Au cours de cette recherche, de nombreux événements conventionnels sont interrogés afin d'accueillir une nouvelle réponse. Une reconstruction du monde où nous nous trouvons pour arriver à notre sens de la vie.

 • Graciete Zola – 414 Le Bon départ :  Le Bon départ veut donner un coup de pouce à nos talents locaux dans leur parcours d'artiste amateur à artiste professionnel. Cela se fera en initiant les artistes au processus d'enregistrement et en fin de compte à la réalisation de leurs projets. En tant qu'artiste, en plus de votre talent, il y a beaucoup à considérer pour faire connaître votre travail au public. Ce sont toutes des choses qui viennent avec beaucoup de coûts. Le jumpstart veut donner au gagnant un bon départ dans sa carrière.

 • Beau Van Hoydonck – SXA.DYU / écran virtuel :  Cet atelier en 4 parties offre aux artistes la possibilité de développer leur propre travail au sein du médium audiovisuel sous la direction de divers artistes expérimentés. Ensemble, nous préparons la présentation sur écran virtuel le 1er octobre 2021. Les participants à l'atelier auront l'opportunité de montrer leur travail sur grand écran, en symbiose avec les artistes et musiciens présents.

 • vzw AMIGO – CODE :  Le projet est un processus créatif (5 jours) pour créer un spectacle de danse pop-up "CODE" avec un groupe de jeunes diversifiés âgés de 14 à 18 ans. Les paroles de la musique sont écrites par les jeunes eux-mêmes, qui slam, chantent et rap sur des rythmes instrumentaux.  Après un an de vie avec la situation corona et les bouchons buccaux, un langage corporel a émergé parmi les jeunes qui communique avec des signaux. Également dans le théâtre, le hip hop et la capoeira, la langue des signes,.. nous apprenons qu'il existe des "codes spécifiques". un spectacle de danse pop-up qui peut être joué dans une grande variété de lieux dans tous les quartiers d'Anvers.

 • Dilbi vzw – Ala moj el bar :  Le projet est une pièce de théâtre comique ciblée qui se concentre sur les problèmes que les jeunes vivent à un certain âge et dans certaines circonstances. Basé sur la comédie de la différence dans l'esprit intérieur des jeunes et la façon dont ils regardent chaque problème. Le projet explique le conflit qui se déroule dans l'esprit du jeune homme dans toutes ses directions, les contradictions qu'il traverse et la bataille constante entre son esprit, l'émotion, l'enthousiasme, la paresse et les rêves. Toutes les situations sont abordées de manière comique (comédie noire) pour se concentrer sur ce que le jeune vit en général.

2ÈME ROUND

 • Behuman – Locked Inside : QU'EST-CE QUI CONNECTE les jeunes en cette période corona ? De quoi ont-ils besoin pour rester en leur pouvoir ? En dialoguant avec eux, nous essayons de trouver ensemble un mot/un sentiment positif. Avec ce mot/ce sentiment, ils se mettent au travail et essaient de convertir leur mot POWER en leur image POWER. Les résultats du projet seront diffusés par Agrafa Affichage. Il y aura 500 affiches A1 dans les rues.  Les résultats seront également diffusés via une plateforme sur Instagram LOCKED INSIGHT qui existe déjà.  500 photos instantanées seront également distribuées dans De Studio, sur tout le rez-de-chaussée.  Et il y a une piste pour organiser une exposition au FOMU. Cela aurait probablement lieu fin septembre/début octobre.

 • Miranda Vermeiren – Broken Beauty : Broken Beauty est un projet photo pour accepter un corps altéré par le cancer du sein. La recherche de la beauté et l'acceptation du corps sont centrales.  Le projet mélange différentes disciplines artistiques. En plus de la photographie, des textes, des peintures, des dessins au fusain et des impressions sur plâtre sont également abordés. Avdia Avrumutoae enrichit l'exposition photo avec la peinture de 2 bustes en plâtre.

 • Youri Hostie  – Captain Dog Heart and Me : Captain Dog Heart and Me sera un court métrage basé sur la nouvelle de Yoeri du même nom. Le court métrage parle de deux hommes qui travaillent dans un centre d'appels et intimident systématiquement tous les appelants du bureau d'assurance. Le capitaine Dogheart et le lieutenant Nirvana sont deux nihilistes vivants qui bouleversent constamment la réalité. Il s'agit d'une comédie noire socialement critique qui se concentre sur une distribution et une équipe mixtes de talents émergents.

 • Muhanad Mukhtar – Sinbad : Sinbad est un réfugié de Bagdad. Il est né pendant la guerre et n'a jamais pu fêter son anniversaire. Il n'a pas d'amis et est très seul. Sinbad est maintenant impatient de célébrer son anniversaire pour la première fois. Il espère ainsi connaître des gens et se sentir chez lui dans son nouveau pays. Le spectacle s'adresse aux enfants (+7) et à leurs familles. Il est double - une performance pluridisciplinaire (35 minutes) + une partie participative (60 minutes) animée par Mohanad Mukhtar.

 • Chanter chanter chanter –  CHANT D'ÉTÉ : Les vacances d'été sont longues pour certains enfants. En plus de nos activités permanentes durant l'année scolaire, nous proposons un programme ludique mais instructif pour enrichir musicalement les vacances d'été. Nous nous adressons à tous nos étudiants avec une attention particulière aux plus vulnérables. Les nouveaux enfants sont également les bienvenus, de cette façon nous apprenons à nous connaître et le pas vers notre fonctionnement permanent devient plus petit.

 • Mike De Ridder – propre légende : THE OWN LEGEND est une histoire autobiographique sur la recherche de Dieu, la dévotion et la spiritualité. Une performance théâtrale multidisciplinaire dans laquelle YouTube et les plateformes de médias sociaux les plus connues telles que Facebook et Instagram, ainsi que Wikipedia et Google, sont simulés sur scène et soutenus par de la musique, des paysages sonores et des projections vidéo.

 • Emmanuel Boakye  – Les cinq étapes du deuil : Les cinq étapes du deuil est un court métrage sur Caleb Griffin, une personne qui ne traite jamais ou ne prend jamais ses sentiments au sérieux jusqu'à ce qu'il perde sa grand-mère qui est le seul lien qu'il a avec sa famille biologique. L'un des membres de sa famille d'adoption, qui est son oncle, l'oblige à suivre une thérapie et à faire face à ses émotions, ce qui l'emmène dans un voyage très émouvant ou des étapes de deuil tout au long de sa vie.

 • SIDEWARDS – Tout ce dont vous avez besoin : Avec 4 danseurs, un dramaturge et 3 musiciens, nous allons créer un spectacle de danse sur la beauté en utilisant de la musique live. Les danseurs chanteront, et les musiciens danseront, nous travaillons avec le texte et le langage du corps. Sous le terme générique de beauté, on parle à la fois de spontanéité et d'authenticité, tout comme la laideur et l'insincérité comme contrepoids, l'humour n'est pas exclu et les musiciens et danseurs ne font qu'un sur scène.

 • Linne Dierckx – toontje lager : Toontje lager est un projet musical dans lequel nous collaborons avec des artistes jeunes, divers et émergents dont moi-même et Thierry Ekangamene pour créer une web série autour de la musique.  L'intention est d'enregistrer un quiz musical en direct composé de quatre épisodes via un groupe live composé de 5 personnes, à savoir Julie Daems, Isy Baeyens, Andy Kisema, Linimas Mbadu, Moïse mukendi.  Le groupe live accompagnera et soutiendra toute la série, Thierry et moi discuterons de l'ensemble du programme avec les participants (16 participants).

 • Zone Jeunesse – Festival de musique RYS : RYS est un collectif supralocal de trois associations engagées dans la musique, l'éducation artistique et le conte. Comme résultat final, nous souhaitons organiser une première édition d'un festival de musique. Un festival de musique avec des artistes flamands émergents et confirmés. Le projet vise à aider les artistes émergents à développer et à exposer leur musique sur scène. Nous le faisons avec un pré- et un post-processus et le tout (y compris le moment du spectacle) est coulé dans un film après.

2020

TOUR 4

 

TOUR 3

​​

2ÈME ROUND

TOUR 1

2019

TOUR 3

2ÈME ROUND

 • Wang vzw – x

 • Jeroen Medaer – Barbe Bleue 2.

 • Astrid De Haes - Une tentative de création de sens dans un espace qui pourrait devenir complètement sombre

 • Ayham Al Afshari – Le Mur

 • Brasart - Pères de 't Kiel

 • vzw Glasswerkt – Continuez à courir

 • Mieke Bombeke et Jan Wouters

 • Mano Amaro – NORD/SUL

 • Hakuna - WOW !

 • Rino Sokol - La préoccupation de soi

 • Lant – Lant

 • Saima Sorgho - Afroguerre II

 • Skinny Diva - mauvais gyal dem

 • Cinebelgicano Productions vzw – Memorylab Anvers

 • Younes Van den Broeck - PLSTCD3M0NS

 • Thomas Vanbrabant - Duyster

TOUR 1

2018

2ÈME ROUND

​​

TOUR 1

2017

TOUR 4

 • Organisation à but non lucratif Koba Metropolis Sint-Jan Berchmanscollege

 • Marhaba vzw

 • École ouverte  Centre d'éducation de base d'Anvers

 • Claudia Zen Karan

 • Moving Ground vzw

 • Fête à l'intérieur

 • David Joao

 • Fanfare royale  la fraternisation de Zandvliet vzw

 • REL

 • Sois humain

 

TOUR 3

 • Martine Vandervelden

 • Rumeurs de scène

 • Madame Fortuna

 • Gilles Torfs

 

2ÈME ROUND

 • Oussama Abo Amro

 • Sven Verelst

 • Dara Cheikhi

 • Mohamed Sultan

 • Hussein Shabeeb

 • Anne Vanoppen

 • Société Schmaltz

 • JES vzw

 • Tique

 • Ordre du renard vzw

 • Véronique Podkolzina

 • Maartje Coolen

 • Moving Ground vzw

 • Rémy Ndow ​

TOUR 1

Goedgekeurde projecten: Inner_about
bottom of page