top of page
Hussein_Mahdi_©KarolinaMaruszak_cropped
Stretch028.jpg
Aïcha Cissé.jpg
Paralelo.jpg
ANTWERPSE PARELS

Antwerpse Parels bundelt jaarlijks een nieuw boeket van broedend grootstedelijk podiumtalent. De parels spelen, schrijven en performen in zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers van nabij. 

Antwerpse Parels is een samenwerking tussen district Antwerpen en Fameus.

 

Wil je graag een voorstelling bijwonen? Bezoek de website van Antwerpse Parels.

Ik ben Hussein, wie ben jij?

Hussein leeft sinds vijf jaar in België. Hij zoekt naar motivaties om zijn toekomst uit te bouwen in West-Europa en gaat tegelijkertijd op zoek naar zijn plek in de maatschappij. Over deze zoektochten gaat hij in dialoog met het publiek. Hij zoekt de toeschouwers op en wil weten wie zij zijn, waar zij naar op zoek zijn. Ondertussen laat hij zich letterlijk en figuurlijk zien: als mens en als speler.

Een monoloog van Hussein Al-Khalidi met Madam Fortuna en WIPCOOP/MAP.

Bekijk de teaser voor 'Ik ben Hussein, wie ben jij?'

NA - Sandra Delgadillo
 

'Na', anders gezegd 'nu', is dé moment om elkaar terug te ontmoeten. 

Met de beperking in de ruimte door social distancing maakte Sandra begin juli 2020 een korte dynamische voorstelling die dansers in verschillende stijlen (hedendaags, afro, breakdance)  bijeenbrengt NA een eerste lange quarantaine periode.

 

Dansers: Vemba Clementina, Ibtissam Boutaib, Ellen Bawau , Kimberly Toko Lelo, Evelyn Bedie Boyake,  Marius De Smet,  Hannes  Van Borm,  Jaylinho  de Rijp, Sharmake Said Dahir 

Zang: Vemba Clementina, Ibtissam Boutaib, Kimberly Toko Lelo, Sharmake Said Dahir 

​Choreografie: Sandra Delgadillo Porcel & dansers/ Moving Forward Dance C°

Assistentie: Monica Delgadillo & Naima Moldenhauer

Muziek: Sangue Bom

Coaching: Marie De Corte & Dahlia Benamar Pessemiers

 

Paralelo - Ramos Sama

 

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen.

We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijks levens voorbij gaan. Het zijn kleinmenselijke verhalen over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging, onderdrukking, machtssystemen, etc... Het zijn ”everyday story’s”.

Paralelo is een voorstelling van Ramos Sama in samenwerking met WIPCOOP/MAP.

Bekijk de teaser voor 'Paralelo'.

Double bill – Safari Adalouse en Sally Ghannoum
 

Andalusische muziek is nog steeds levendige traditie in Marokko en kent zijn oorsprong in Zuid-Spanje. De muzikanten van Safari Andalouse nemen je met hun traditionele percussie –en blaasinstrumenten mee op reis doorheen diverse stijlen van de klassieke en moderne Arabisch-Andalusische muziek.

 

Muzikanten: ali elkammass (percussi)  rudi arart (bazuki)  rachid lainaya (fluit).

Sally Ghannoum is een Syrische artieste, zangeres en filmmaker, geboren in Aleppo.

Sally kwam 5 jaar geleden naar België, toen ze op de vlucht was met haar familie.

Haar eerste voorstelling ‘Mother song’ werd gespeeld in het Toneelhuis met Mokhalad Rasem. Nadien volgden er nog enkele voorstellingen in Arenberg. Sally geeft intussen zangworkshops bij Wisper en in 2016 opende ze samen met haar echtgenoot ‘Dilbi’ een Syrisch restaurant in Antwerpen. Begin 2020 speelde Sally ‘The Daughter of Dilbi’ in het Red Starline museum waarbij ze haar eigen levensverhaal vertelt. Daarnaast startte ze ook een kinderkoor in samenwerking met Arenberg. Antwerpen is haar thuis nu.

 

Samen met haar muzikant, Mohamad Hussein neemt zangeres Sally Ghannoum je mee op reis naar hun geboorteland Syrië en laat je proeven van traditionele Syrische muziek.

Double Bill speelt op 16 maart (tickets).

Escape – Funuun
 

Al eeuwenlang is vluchten een van de belangrijkste manieren om te ontsnappen aan gevaar, rampen en tegenslagen die ons leven teisteren en bedreigen.

Wie houdt meer van de liefde dan een geliefde?
Wie wast zichzelf in de woeste golven, herrijst uit de zee of wordt meegetrokken in de diepte?
Wie stijgt steeds hoger en wie vliegt , valt of zweeft zonder vleugels rond?
We vluchten om een uitweg te vinden in liefde, zuivering of vrijheid in het leven.

Funuun is een drietalig collectief (Arabisch, Nederlands, Engels) opricht door kunstenaars/vertellers/dromers met elk hun eigen verhaal.
Funuun brengt kunstenaars samen en wil maatschappelijk relevante thema's bespreekbaar maken.

STRETCH – Meurman en de Rudy

​In STRETCH durven twee mensen groot dromen op een kleine oppervlakte. Samen dromen ze van gouden medailles in de acrobatische gymnastiek. Samen dromen ze van Rusland, hun turn-Walhalla. Ze oefenen, ze zweten, ze falen en staan weer op. Samen rekken, trekken en stretchen ze hun droom achterna. 

STRETCH is een choreografische slapstick voorstelling. Het is een experiment in falen en weer opstaan, een kleine anekdote over twee mensen die groot durven dromen, een verhaal binnen de lijnen van de turnmat over liefde, vriendschap en al haar dagdagelijkse obstakels.

STRETCH is een voorstelling van Jeroen D'hoop & Bas van den Bogaert.


Pl3mons – Younes Van den Broeck
 

Pollution, dead fish in the ocean
Pollution, pollution, dead fish in the ocean
Lalalalalalalalala tide is high
Kill them with the flow
Wipe them all out and then they will know
Ring the alarm
Another world is dying
Corruption, destruction, tornedos lighting, lava eruptions

 

PL3M0NS is een hybride, Afro-futuristische, multimediale performance in 3D-stijl die drijft op een postapocalyptisch scenario: klimaatverandering is een feit en de bevolking zit in overlevingsmodus. Buitenaardse, parasitaire wezens vinden via plastic een gastheer om vernieling en verderf te zaaien op aarde. PL3M0NS gaat over de roofzuchtige rol van plastic en andere vervuilers. Alle maskers, decors en kostuums zijn door Younes gemaakt.

Younes van den Broeck werkt sinds 2018 in etappes aan zijn eerste theatervoorstelling PL3M0NS. Love at first Sight#5 mag hiervan een toonmoment meepikken.

 

regie, dramaturgie, kostuum en scenografie Younes van den Broeck - met Ali Abdi, Alex Aguirre, Yeboah Asiama, Ramos Oseibantu, Ali El Hassani, Christopher Libenge, Serge Junior - muziek Redouan Haou Haou, Willy Darktrousers, Younes van den Broeck - video Magnus Dikese, Redouan Haou Haou, Gwilermo - productie Younes Van den Broeck, Wipcoop & d e t h e a t e r m a k e r


Bekijk de teaser voor Pl3mons hier.
 

De Eigen Legende – Mike De Ridder


“Je eigen legende waarmaken, is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” 
- De Alchemist 

 

Wat als er een geheim bestond dat de kracht had om ons verleden te veranderen, onze fouten ongedaan te maken, onze ware talenten te leren kennen? Wat als er een geheim bestond met het antwoord op “Waarom ben ik hier op aarde?” 

Met alle middelen van het internet baant Mike Pro zich een weg doorheen de mystieke takken van de wereldreligies. In plaats van te luisteren naar wat anderen over God beweren, gaat Mike Pro in zijn YouTube-laboratorium zelf op onderzoek. 

 

DE EIGEN LEGENDE is een lecture-performance voor de zoekende ziel die bereid is om alles overboord te gooien. Mike Pro neemt je mee doorheen zijn jeugd en jongvolwassenheid, in de zoektocht naar zichzelf en goddelijkheid. 

Met steun van WIPCOOP/Mestizo Arts Platform en Arenberg.

De Eigen Legende speelt op 24 maart 2022 (tickets) & 22 april 2022 (tickets).

 


Sinbad – Mohanad Mukhtar
 

‘Sinbad’ is een beeldende en muzikale voorstelling over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag viert.

De jongen is erg benieuwd maar ook zenuwachtig voor het feest. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen. Want iedereen is achtergebleven in Bagdad. Hij nodigt je uit op zijn verjaardagsfeestje. Vier je mee?


Met steun van Walpurgis, Fonds Voor Talentontwikkeling/Fameus, Rataplan en WIPCOOP/Mestizo Arts Platform
 

Bekijk de teaser voor 'Sinbad'.

The Essence of Life – Alex Akuete (xray) en Nina Plantfève – Castryck
 

Een zoektocht naar de zin van het leven die ligt in het zijn. In hoeverre kunnen we dit in vraag stellen en onszelf uiten in een levensbeschouwing van een reeds bestaande structuur. Is het herdefiniëren van onze sociale, culturele en spirituele aspecten een mogelijkheid tot metamorfose. We zijn het en we zijn het niet.

Bekijk de teaser voor 'The Essence of Life'.

The Essence of Life speelt op 2 juni 2022 (tickets).

Wil je graag een voorstelling bijwonen? Bezoek de website van Antwerpse Parels.

MEER INFO OVER ANTWERPSE PARELS?

Neem contact op met Gwen

gwen@fameus.be  

03 202 74 35

bottom of page