ANTWERPSE PARELS

Antwerpse Parels bundelt jaarlijks een nieuw boeket van broedend grootstedelijk podiumtalent. De parels spelen, schrijven en performen in zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers van nabij. 

Antwerpse Parels is een samenwerking tussen district Antwerpen en Fameus.

Ik ben Hussein, wie ben jij?

Hussein leeft sinds vijf jaar in België. Hij zoekt naar motivaties om zijn toekomst uit te bouwen in West-Europa en gaat tegelijkertijd op zoek naar zijn plek in de maatschappij. Over deze zoektochten gaat hij in dialoog met het publiek. Hij zoekt de toeschouwers op en wil weten wie zij zijn, waar zij naar op zoek zijn. Ondertussen laat hij zich letterlijk en figuurlijk zien: als mens en als speler.

Een monoloog van Hussein Al-Khalidi met Madam Fortuna en WIPCOOP/MAP.

Donderdag 21 oktober 2021 - Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Bekijk de teaser voor 'Ik ben Hussein, wie ben jij?'

Boek je tickets voor 'Ik ben Hussein, wie ben jij?'

 

Voor jou wel 1000 maal – Aïcha Cissé

Twee jongens, Amir en Hassan, groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept, hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

‘Voor jou wel 1000 maal’ is een eerste regie van Aïcha Cissé (opleiding toneelacademie Maastricht) met studenten en kunstenaars van kunstZ. De tekst is een eigen bewerking en vertaling gebaseerd op het script ‘The Kite Runner’ van Matthew Sprangler naar het boek van Khaled Hosseini.

UITGESTELD. Nieuwe datum volgt.

Bekijk de trailer voor 'Voor jou wel 1000 maal'.

Boek je tickets voor 'Voor jou wel 1000 maal'.

 

STRETCH

In STRETCH durven twee mensen groot dromen op een kleine oppervlakte. Samen dromen ze van gouden medailles in de acrobatische gymnastiek. Samen dromen ze van Rusland, hun turn-Walhalla. Ze oefenen, ze zweten, ze falen en staan weer op. Samen rekken, trekken en stretchen ze hun droom achterna. 

STRETCH is een choreografische slapstick voorstelling. Het is een experiment in falen en weer opstaan, een kleine anekdote over twee mensen die groot durven dromen, een verhaal binnen de lijnen van de turnmat over liefde, vriendschap en al haar dagdagelijkse obstakels.

STRETCH is een voorstelling van Jeroen D'hoop & Bas van den Bogaert.

vrijdag 11 juni en zaterdag 12 juni 2021 - coStA, Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen

Boek je tickets voor 'STRETCH'.

 

Paralelo – David Ramos Joao

 

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen.

 

We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijks levens voorbij gaan. Het zijn kleinmenselijke verhalen over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging, onderdrukking, machtssystemen, etc... Het zijn ”everyday story’s”.

Paralelo is een voorstelling van David Ramos Joao in samenwerking met WIPCOOP/MAP.

vrijdag 26 maart 2021 - BLOC2030 - Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen 

Bekijk de teaser voor 'Paralelo'.

Boek je tickets voor 'Paralelo.

 

MEER INFO OVER ANTWERPSE PARELS?

Neem contact op met Gwen

gwen@fameus.be  

03 202 74 35

Fameus

© 2021 - Fameus

Adres

Zirkstraat 36

2000 Antwerpen

Volg ons online 

  • Facebook
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter
  • Youtube

03 202 74 35