De Week van de Amateurkunsten in Antwerpen – KUNST BUITEN!

De Week van de Amateurkunsten (WAK) gaat niet onopgemerkt voorbij. Van 27 april t.e.m. 6 mei kan je ontdekken wat er in de stad leeft rond amateurkunsten. Tien dagen lang staan dansers, schrijvers, schilders, fotografen, poëten, performers, rappers, muzikanten, regisseurs en nog véle andere kunstenaars in the spotlight.

Fameus bundelt zoveel mogelijk activiteiten die je tot en met 6 mei kan bezoeken. Deze activiteiten gaan door in alle districten van Stad Antwerpen. Stel je eigen programma samen aan de hand van het overzicht dat we in april publiceren en geraak gepassioneerd door het werk van lokale kunstenaars.

Wat is de WAK?

Ruim twee miljoen mensen in Vlaanderen en Brussel geven zich over aan hun artistieke passie. Velen doen dit in een vereniging of groep, anderen gaan de solotoer op. De WAK brengt al deze mensen samen in een kunstweek.

Jaarlijks zoomt de WAK in op een thema. In 2018 ligt de focus op KUNST BUITEN! Dit gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving.

Het Forum voor Amateurkunsten coördineert de WAK in Vlaanderen en Brussel. Fameus neemt Antwerpen voor haar rekening.

 

Op stap met Fameus

Het team van Fameus gaat 10 dagen lang op pad en hoopt jou tegen te komen in de stad. We nemen foto’s en maken filmpjes die we op Facebook en Instagram taggen met #WAK2018. Doe mee en wie weet reposten of regrammen we jouw beelden op een van onze kanalen.

 

Tot dan!