l’Amateur

Geplaatst door: Gwen Vanderreyd 1 reactie(s)

 

Eén tentoonstelling. Eén thema. Twee weekends.

l’Amateur

Fameus geeft beeldend kunstenaars (schilders, videokunstenaars, tekenaars, fotografen, street artists, beeldhouwers,…) de kans om individueel deel te nemen aan de groepsexpo l’amateur.
De deelnemers werden uitgedaagd om een nieuw werk te creëren dat past binnen het thema ‘zone’.

Een professionele jury selecteerde de werken, waarna kunstenaar/curator Benny Van den Meulengracht-Vrancx de tentoonstelling vormgeeft. De tentoonstelling loopt van 17 tot 26 november, 2017.

Jurymoment

Het jurymoment ging door op zaterdag 30 september. Op dat moment besliste een professionele jury of je werk mee werd opgenomen in de tentoonstelling. De jury probeerde in de eerste plaats een evenwichtige tentoonstelling samen te stellen.

De juryleden die de werken selecteerden zijn: Adinda Van Geystelen (Extra City), Frederik Vergaert (CIAP, mariondecanniere), Tom Volkaert (kunstenaar), Ulrike Lindmayer (LLS387), Kasper De Vos (Kunstenaar) en Gerard Herman (kunstenaar).

Curator

De tentoonstelling wordt gecureerd door kunstenaar en curator Benny Van den Meulengracht-Vrancx en laat zien wat Antwerpen op gebied van amateurkunsten in zijn mars heeft.

Benny Van den Meulengracht-Vrancx is actief als professioneel kunstenaar en runt al vijf jaar Hole Of The Fox in zijn atelierruimte. Onder deze noemer organiseert hij tentoonstellingen met jonge, ambitieuze kunstenaars. Daarnaast stelt hij zijn eigen werk tentoon in binnen- en buitenland en cureerde hij onder andere het project BORG voor de gemeente Borgerhout.

De inschrijvingen voor l’Amateur 2017 zijn afgesloten.

De expo opent op vrijdag 17 november met een feestelijke vernissage en is nadien open op 18 en 19 november en van 24 tot 26 november tussen 12 en 18 uur in het Oude Havenhuis (Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen).

Meld je aan voor het facebook event door te klikken op deze link!

Meer info en deelname


l’Amateur
Datum: 17, 18, 19, 24, 25 en 26 november 2017
Organistie: Fameus i.s.m. Benny Van den Meulengracht-Vrancx
Contactpersoon: Gwen Vanderreyd
Tel.: 03 202 74 36
Website: www.fameus.be/lamateur
Stuur een e-mail

1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*