l’Amateur

Geplaatst door: Gwen Vanderreyd 1 reactie(s)

Eén tentoonstelling. Eén thema. Twee weekends.

l’Amateur

Fameus geeft beeldend kunstenaars (schilders, videokunstenaars, tekenaars, fotografen, street artists, beeldhouwers,…) de kans om individueel deel te nemen aan de groepsexpo l’amateur.
De deelnemers worden uitgedaagd om een nieuw werk te creëren dat past binnen het thema ‘zone’.
Klik HIER voor meer inspiratie over het thema Zone . Het thema is uiteraard vrij te interpreteren.

Een professionele jury beoordeelt en selecteert de werken, waarna kunstenaar/curator Benny Van den Meulengracht-Vrancx de tentoonstelling vormgeeft. De tentoonstelling loopt van 17 november tot 26 november, 2017.

Jurymoment

Het jurymoment gaat door op zaterdag 30 september. Op dat moment beslist een professionele jury of je werk mee wordt opgenomen in de tentoonstelling. Je toont slechts 1 werk aan de jury. Bovendien krijg je tijdens het jurymoment waardevolle feedback over je werk. De jury probeert in de eerste plaats een evenwichtige tentoonstelling samen te stellen.

De juryleden die je werk te zien krijgen zijn: Adinda Van Geystelen (Extra City), Frederik Vergaert (CIAP, mariondecanniere), Philip Aguirre (Beeldhouwer), Ulrike Lindmayer (LLS387) en Kasper De Vos (Kunstenaar).

Curator

De tentoonstelling wordt gecureerd door kunstenaar en curator Benny Van den Meulengracht-Vrancx en laat zien wat Antwerpen op gebied van amateurkunsten in zijn mars heeft.

Benny Van den Meulengracht-Vrancx is actief als professioneel kunstenaar en runt al vijf jaar Hole Of The Fox in zijn atelierruimte. Onder deze noemer organiseert hij tentoonstellingen met jonge, ambitieuze kunstenaars. Daarnaast stelt hij zijn eigen werk tentoon in binnen- en buitenland en cureerde hij onder andere het project BORG voor de gemeente Borgerhout.

De inschrijvingen voor l’amateur 2017 zijn afgesloten.
Het jurymoment gaat door op 30 september 2017. De locatie wordt nog meegedeeld.
De expo gaat door van 17 tot 19 november en van 24 tot 26 november.

 

Meer info en deelname


l’Amateur
Datum: 17, 18, 19, 24, 25 en 26 november 2017
Organistie: Fameus i.s.m. Benny Van den Meulengracht-Vrancx
Contactpersoon: Gwen Vanderreyd
Tel.: 03 202 74 36
Website: www.fameus.be/lamateur
Stuur een e-mail

1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*