Inspiratiemoment – Antwerpen Barok 2018

Geplaatst door: Gwen Vanderreyd 0 reactie(s)

Barok in Antwerpen

Antwerpen is een barokke stad.

Dit wordt in 2018 gevierd met een groot cultureel stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018’. Tijdens het festival gaan we terug naar de barokke roots van de stad en worden hedendaagse kunstenaars, dansers, muzikanten, acteurs, fotografen, schrijvers, schilders, ontwerpers, rappers, slammers, dichters enzovoort uitgenodigd om een hedendaagse invulling te geven aan het thema barok.

Ook jij kan deelnemen aan het barokjaar! Ontwikkel zelf een eigen project of stap mee in één van de bestaande projecten.
Zoek je nog inspiratie of middelen om je project te organiseren? Of ben je benieuwd aan welk project je nog kan deelnemen?

Kom dan op woensdag 14 maart om 19u00 naar onze inspiratiedag in Amuz (Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen).
We nodigen de organisator van het Antwerpse barokjaar uit, geven informatie over subsidiemogelijkheden en schotelen je enkele leuke barokprojecten voor waaronder Gigue!, een dansproject van Fameus en Lucifer, een project van de Bronstige Bazooka’s.

Gigue!

Gigue is een project van Fameus ism het Oude Badhuis en IetStof. 

In 2018 waagt Fameus zich samen met een grote groep dansers van alle leeftijden en dansstijlen aan het thema ‘barok’. Vanuit verschillende dansstijlen wordt samen met professionele choreografen en heel veel dansers gezocht naar een hedendaagse invulling van ‘barok’. Na inschrijving via een open call, doorworstelen de dansers onder deskundige begeleiding twee intensieve bootcamps. Het eclectische resultaat tonen we na afloop aan een breed publiek. De kinderen en jongeren van het naaiatelier IetStof voorzien de kostuums en rekwisieten.

Lucifer

De Bronstige Bazooka’s is een muziekensemble dat grote projecten met koren opzet. Het koor staat onder leiding van Andy Fierens (dichter/performer), Thomas De Prins en Michaël Brijs (componisten). Hun vorige project maakten ze in het kader van het Dada jaar waarin ze met een dadaïstische tekst een mini-oratorium maakten. Voor hun volgend muzikaal avontuur Lucifer pakken ze het grootser aan en zoeken ze extra koorzangers. Speciaal voor het barokjaar wordt een nieuw oratorium gecreëerd dat op 22 november in Amuz in première gaat!

Kom je graag naar het inspiratiemoment?

Schrijf je dan in via gwen@fameus.be of 03 202 74 36.

Meer info over het barokjaar vind je terug via https://www.visitantwerpen.be/nl/barok

Meer info en deelname


Inspiratiemoment – Antwerpen Barok 2018
Datum: 14/03/2018
Contactpersoon: Gwen Vanderreyd
Tel.: 03 202 74 36
Stuur een e-mail

0 reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*