De Connectie

Geplaatst door: Iris Van Mieghem 0 reactie(s)

De Connectie is een project van Fameus en wil nieuwkomers in de stad met een passie voor de kunsten, deel laten uitmaken van het amateurkunstenveld in Antwerpen. 

Nieuwkomers brengen hun culturele bagage mee, en betekenen een enorme verrijking voor het culturele landschap van de stad. Maar het is niet eenvoudig om in de stad je weg te zoeken en de perfecte match te vinden met die organisatie, opleiding, ruimte of project waar je terecht kan om je kunstvorm te beoefenen, je talent verder te ontwikkelen, en waar je de nodige presentatiekansen voor je werk krijgt.  De kans op slagen wordt véél groter als de omkadering die geboden wordt, verder gaat dan enkel een adres op een briefje mee te geven. Daarom zet Fameus het project De Connectie op.

De bedoeling is door trajecten op maat, en met een buddy werking, zoveel mogelijk nieuwkomers een plek te bieden binnen het veld van de vrijetijdskunsten in Antwerpen.

Fameus bouwt een pool van vrijwilligers uit die een duo vormen met een nieuwkomer en die het traject mee begeleiden door bvb. samen op stap te gaan en enkele organisaties leren kennen, aan workshops deel te nemen of samen aan een project werken. Via een uitgebreide achterban kan Fameus recruteren. Ook met elke vrijwilliger wordt een individueel gesprek gevoerd. Zo kan Fameus de duo’s matchen op basis van verwachtingen, interesses, leeftijd,… De deelnemers van het eerste projectjaar worden gemotiveerd om zich als vrijwilliger op te geven voor het tweede jaar.

Na een projectperiode van 2 jaar  wordt het project  structureel verankerd binnen de werking van Fameus.

Meer info en deelname


De Connectie
Organistie: Fameus
Contactpersoon: Iris Van Mieghem
Stuur een e-mail

0 reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*