Cultuurmarkt in het Huis voor de Amateurkunsten

Geplaatst door: Ine Vermeylen 0 reactie(s)

 

Tijdens de Cultuurmarkt kan je genieten van gratis optredens in de Antwerpse binnenstad, zowel in zalen als op buitenpodia. Fameus opent de deuren van het Huis voor de amateurkunsten, kom langs en geniet of ga zelf aan de slag.

Wanneer: zondag 28 augustus 2016
Waar: Huis voor de Amateurkunsten (Hofstraat 15 + Zirkstraat 36, Antwerpen)
Samenwerking: Fameus, OPENDOEK en Koor&Stem met ondersteuning van Prospekta

 

 PROGRAMMA

ZAAL ZIRKUS

Zikrstraat 36, 2000 Antwerpen            

11u – 12u30
WORKSHOP POPUP-KOOR
Koor
Kom mee het nieuwe seizoen op gang trekken met leuke Nederlandstalige popsongs. Onder de begeesterende leiding van Erik Demarbaix werken we aan swingende meerstemmige nummers die we achteraf op de Groenplaats en in de Hofstraat voor publiek zingen. Sfeer verzekerd! Inschrijven is niet verplicht maar handig via info@koorenstem.be.

14u – 14u30
VERRASSINGSACT – ‘trailer’ voor het Landjuweelfestival
Theater
Tijdens het Landjuweelfestival (28/10-1/11 in Mechelen) pakt het amateurtheater uit met al wat het in petto heeft door een selectie van de meest beklijvende voorstellingen van het afgelopen seizoen een podium te bieden. Om je alvast een tipje van de sluier te lichten, tonen we vandaag een extract uit een van die voorstellingen. Laat je verleiden.
www.landjuweelfestival.be

 

BINNENPLEIN ZIRKSTRAAT

Zikrstraat 36, 2000 Antwerpen

11u – 18u
BIBLIOTHEEK Koor&Stem
Met circa 160.000 koorpartituren is de bib van Koor&Stem de grootste koorbibliotheek van Vlaanderen. Van repertoire uit de middeleeuwen tot popmuziek voor kinderkoor, gelijke stemmen of gemengd koor: als je een koorrepertoire zoekt, kan je hier alvast veel inspiratie opdoen. Tijdens de Cultuurmarkt kan je komen snuisteren in oude en nieuwe uitgaven aan interessante prijzen.

11u – 18u
THEATERBIB – opendeurdag
Kom op ontdekkingstocht in onze collectie van meer dan 15.000 theaterteksten, laat je verleiden door de schone woorden van Shakespeare, Hugo Claus en Arne Sierens of koop afgevoerde leesbrochures voor een prikkie. Meerwaardezoekers kunnen een rondleiding door de collectie krijgen!
www.theaterbib.be

11u – 18u
VERTELPARASOL
Verteltheater
Als je plaats neemt onder onze vertelparasol, is alles nog mogelijk.  De keuzes die jij maakt bepalen het verloop van het verhaal. Wie kiest, verliest. Maar voor je oren en ogen zal zich een heel nieuwe fantasiewereld ontplooien. Spannend! De stad zal er na afloop helemaal anders uit gaan zien.
www.vanstoeltotstoel.be  – www.figurentheatervlaanderen.be

11u – 18u
WAT? EEN STAD!
Kidslab
Jawel, een spannend (spel)oord met oneindig veel mogelijkheden! Die zouden we graag eens verkennen. Doe je mee? Kom samen met Studio Kuurjeus een fantastische stad bouwen en beleven!
http://studiokuurjeus.tumblr.com/

12u30 – 18u
SPAAK & NIPPELS  – Soundbike
Genietend op het terras van een hapje en drankje, staan Spaak & Nippels in voor de nodige sfeermuziek op de achtergrond. Met de soundbike zorgen ze voor de je juiste vibes in het Huis voor de Amateurkunsten.
https://www.facebook.com/spaakennippels/

 

OUDE BEURS

Hofstraat 15, 2000 Antwerpen

11u – 18u
OPEN ATELIER – YOUNG POTENTIALS
De Oude Beurs, een historisch gebouw in het centrum van Stad Antwerpen (Hofstraat 15), staat al meer dan 10 jaar leeg. Vanuit een verontwaardiging over de leegstand van dit pand (en vanuit de mogelijkheden als werk- en repetitieplaats) gaf Fameus enkele Young Potentials een artistieke kans. Tijdens de zomer bezetten deze jongeren 2 maanden lang 2 ruimtes. Wat ze er creëerden kan je tijdens de cultuurmarkt ontdekken!

14u – 17u
WORKSHOP WOORD
Woord, slam, poëzie
Ontdek met schrijver/dichter Gert Vanlerberghe de poëtische parels die zich al veel te lang in je binnenste verschuilen. Deel je liefde voor woord met de stad, gooi je gedachten los, laat jezelf klaarstomen om eenieder die het wil horen met je woorden te bekoren. Bouw mee aan een stad van poëzie, want jouw letters zijn cement, jouw woorden steen en glas. Ook zo benieuwd naar hoe ons kleurrijke ‘stadsgedicht’ er op het einde van de dag uitziet? Kom dan zeker eens langs.

 

BINNENPLEIN OUDE BEURS

Hofstraat 15, 2000 Antwerpen

11u – 18u
DIT STOND AL MAANDEN GEPLAND  –  Watcharita Aroon
Expo
Watcharita Aroon (1993, Chiang Mai) is een hedendaagse archivaris, die, zoals pakweg George Perec, het exotische in de wereld rondom haar documenteert. Surfend op de schijnbare tegenstelling objectief/persoonlijk beheert ze een bibliotheek die bestaat uit een verzameling tekeningen, teksten, foto’s en wolken.
http://watcharitaaroon.tumblr.com/

13u – 13u20
FAST FORWARD
Koor
Theatergroep Fast Forward gooide in het cultuurseizoen 2015-2016 hoge ogen met Gelukkig zijn, een muzikale theaterproductie met anderstaligen. Het inspireerde onder andere muziektempel AB in Brussel tot succesvolle maandelijkse zangsessies van Nederlandstalige liedjes. De acteurs-zangers uit de theaterproductie Gelukkig zijn gaan vanaf nu bij Theater van A tot Z verder als koor, en op de Cultuurmarkt brengen ze enkele grote Vlaamse hits. Om 14.25 uur kan je hen ook in de kiosk op de Groenplaats horen. www.theaterAZ.be.

15u – 15u20
TOONMOMENT POPUP-KOOR
Koor
Wat is er leuker dan samen in groep naar een toonmoment toewerken? Tijdens een avond- en ochtendsessie oefenden de zangers Nederlandstalige popsongs in onder leiding van Erik Demarbaix. Het resultaat daarvan hoor je hier.

17u – 17u20
JUST FOR FUN
Koor
Het vocale jazzaanbod in Vlaanderen is klein, maar gelukkig is er Just For Fun! De groep van 16 enthousiaste zangers bestaat dit jaar 20 jaar. Onder leiding van Johan De Lombaert specialiseren zij zich in vocale jazz- en poparrangementen. Het repertoire bevat close harmony, bekende musical- , jazz- en filmmelodieën en een selectie van songs uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Just for Fun biedt de toeschouwer een auditief en visueel spektakel met een extra nootje plezier.

 

IN DE STRATEN

11u – 17u
MENSENVANGERS VAN ANTWERPEN
Straattheater
Zwiep mee op het ritme en laat je leiden! Rattenvangers hebben we niet nodig (je kan op je twee oren slapen) en we zijn ook niet in Hamelen (of toch?), maar we willen je toch opzwepen en meeslepen in een wereld vol fantasie. Geef je over en volg onze mensenvangers van Les Fragiles.
www.lesfragiles.be

 

 

Meer info en deelname


Cultuurmarkt in het Huis voor de Amateurkunsten
Datum: 28 augustus 2016
Contactpersoon: Ine Vermeylen
Stuur een e-mail

0 reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*