De voorronde van Kunstbende in Antwerpen uitgelegd

Voor de 18de keer organiseert Villanella samen met haar partners Kunstbende, een expeditie/wedstrijd in kunst over heel Vlaanderen voor jongeren tussen 13 en 19 jaar. Fameus verzorgt de Antwerpse voorronde die doorgaat op zaterdag 18 februari 2017 in de Arenbergschouwburg.

fotocollectie01

Roxane – Shams – Lio

 

Het Kunstbendetraject Antwerpen

Kunstbende is iedereen van dertien tot negentien. Een twijfelende eerste zet of een zelfzekere pas vooruit: ervaring mag maar moet niet. Kunstbende is een wedstrijd met gepruts en gedoe maar dat willen we graag zo. Kunstbende doe je zelf maar beleef je samen. Kunstbende is geen moment van alles of niets maar een weg van groeien en proberen, lukken en mislukken, plots alles kunnen en toch nog meer willen. Trek je stoutste schoenen aan en beleef de trip van Kunstbende:

 

1)     Schrijf je in

 

Alle jongeren tussen 13 en 19 jaar kunnen zich tot 26 januari inschrijven voor de Antwerpse voorronde van Kunstbende die doorgaat op 18 februari. Je kan deelnemen in 1, 2 of 3 verschillende categorieën: Beeldend, Dans, Dj, Muziek, Foto, Txt, Performance, Mode en Film. Schrijf je zo snel mogelijk in want als een categorie volzet is, kan je niet meer inschrijven. Je hoeft nog niet exact te weten wat je op de voorronde zal tonen als je je inschrijft. Daarvoor heb je tijd tot 26 januari. Inschrijven doe je via www.kunstbende.be. Lukt het niet? Stuur dan een mailtje naar caro@fameus.be.

 

2)     Voorbereiden

 

Wie graag wil repeteren of andere deelnemers wil ontmoeten, kan op woensdagnamiddag gebruik maken van Zaal Zirkus. Zaal Zirkus is een theaterzaal met piano in de Zirkstraat 36, Antwerpen. Dat is vlakbij de Grote Markt in het centrum. Je bent welkom op woensdag 9 en 16 november, op 11 en 25 januari en op 1 en 8 februari tussen 14u en 17u. Als je wil langskomen, stuur je een mailtje naar caro@fameus.be, een Facebookberichtje naar Caro van Kunstbende of een sms naar 0486/801759.

 

3)     Start Up met workshop

 

Alle jongeren tussen 13 en 19 jaar kunnen deelnemen aan een Kunstbendeworkshop op woensdagnamiddag 18 januari in de Arenbergschouwburg. Er is keuze tussen een workshop Beeldend, Dans, Muziek, Foto, Txt, Performance, Mode en Film. Wil je graag deelnemen? Stuur dan voor 10 januari een mailtje naar caro@fameus.be en zeg welke workshop je wil volgen. Je krijgt ook een rondleiding in de Arenbergschouwburg, het gebouw waar je tijdens de voorronde in februari jouw werk voorstelt aan een jury.

 

 

4)     Voorronde

 

Op 18 februari sta je oog in oog met een professionele jury. Deze jury selecteert drie winnaars per categorie. Zij winnen leuke prijzen. De eerste prijswinnaars per categorie mogen door naar de nationale finale in Gent. De namen van de juryleden worden binnenkort bekendgemaakt. De voorronde gaat door in de Arenbergschouwburg: Arenbergstraat 28 – 2000 Antwerpen.

5)     Technische fiche

 

Het is belangrijk dat je deze fiche eerst zelf probeert in te vullen, maar wie met vragen zit over licht, geluid of opstelling kan hulp inschakelen tijdens de Start Up. Technische fiches worden ten laatste op 26 januari afgegeven.

6)     Bootcamp

 

In de paasvakantie bezetten alle finalisten over heel Vlaanderen samen DEStudio in Antwerpen. Een hele week leef, eet en creëer je samen met de ganse groep. Een zotte rollercoaster van indrukken, ervaringen en emoties. Met professionele hulp werk je als één bende kunstenaars aan een groot toonmoment.

7)     Finale

 

Na het bootcamp is de finale jouw moment: midden mei duwen we het grote podium van de Bijloke in Gent onder je voeten. Jury en publiek bewonderen jouw werk, durf en kunnen. Alle finalisten staan als één man achter je: adem diep, kom op, applaus.

8)     Coaching

 

Gewonnen is maar half begonnen: bouw verder aan je kunsttalent dankzij onze coaching op maat. Iedere winnaar wordt begeleid binnen zijn eigen categorie: Jeugd&Poëzie, Flanders Fashion Institute, M HKA, Fotomuseum, Poppunt, OPENDOEK… Allemaal rollen ze de rode loper uit voor jouw durf en kunnen.

Kom kijken

Je kan op 18 februari naar de Antwerpse voorronde van Kunstbende komen kijken in de Arenbergschouwburg. Je kan gratis binnen tot en met 25 jaar. Ben je ouder? Dan betaal je 4 euro per persoon. Je kan je ticket aan de deur kopen. Jeugdbewegingen en –groepen die met minstens 10 personen komen, hebben recht op een gratis begeleider per groep van 10 jongeren.

Deel onze liefde voor Kunstbende

Post jij graag iets over Kunstbende op de website of het Facebookprofiel van jouw organisatie? Laat je maar gaan.


Word vriend op Facebook!