Week van de Amateurkunsten in Antwerpen

De Antwerpse Week van de Amateurkunsten (WAK) is voorbij. Wij hebben genoten. Tot volgend jaar!

De WAK toverde ‘t stad gedurende tien dagen om tot een plek waar muzikanten, schrijvers, dansers, zangers, acteurs, regisseurs, dj’s, fotografen, schilders, rappers, waterballetdansers en nog véle anderen centraal staan. Fameus bundelde voor jou zoveel mogelijk creatieve activiteiten die je van 28 april t.e.m. 7 mei kon bezoeken. Je kan de programmakrant HIER nog steeds downloaden.

Wat is de WAK?

Ruim twee miljoen mensen in Vlaanderen en Brussel geven zich in hun vrije tijd over aan hun artistieke passie. Velen doen dit in een vereniging of groep, anderen gaan de solotoer op.
De WAK is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd.  De WAK gaat door van 28 april t.e.m. 7 mei en zet amateurkunsten extra in de kijker. 

Het Forum voor Amateurkunsten coördineert de WAK in Vlaanderen en Brussel en  Fameus zet Antwerpse initiatieven in de schijnwerpers.

Interviews

We interviewden negen verschillende kunstenaars uit Antwerpen voor de #WAK2017. Babette Forsyth vertelt bijvoorbeeld over haar waterballet, Rida Habiba Allah licht zijn passie voor mode en ontwerp toe en Zoë Asaph Sampa deelt zijn ervaring als rapper. En ook de nieuwe Schepen van Cultuur, Caroline Bastaiens, deelt haar visie, wensen en dromen voor de amateurkunsten in Antwerpen in een dubbelinterview met Eline Van Hoye, de kersverse directeur van Fameus. Wie wil, kan alle interviews online lezen. Klik hier.

Meer info?

Caro Marnef
Stafmedewerker
+32 3 202 74 35
caro@fameus.be