Week van de Amateurkunsten in Antwerpen

 

sticker_3

Bijna is het zover: op 28 april start de Week van de Amateurkunsten, ook bekend als de fameuze WAK!
De WAK tovert ‘t stad gedurende tien dagen (tot en met 7 mei) om tot een plek waar muzikanten, schrijvers, dansers, zangers, acteurs, regisseurs, dj’s, fotografen, schilders, rappers, waterballetdansers en nog véle anderen centraal staan. Fameus bundelt voor jou zoveel mogelijk creatieve activiteiten die je tot en met 7 mei kan bezoeken. Deze activiteiten gaan door in alle districten van Stad Antwerpen. Pak dus snel je agenda erbij, stel je eigen programma samen en ontdek waarmee vrijetijdskunstenaars bezig zijn. Je kan het programma online bekijken door te surfen naar http://bit.ly/2m2a6zt.

Wat is de WAK?

Ruim twee miljoen mensen in Vlaanderen en Brussel geven zich in hun vrije tijd over aan hun artistieke passie. Velen doen dit in een vereniging of groep, anderen gaan de solotoer op.
De WAK is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd.  De WAK gaat door van 28 april t.e.m. 7 mei en zet amateurkunsten extra in de kijker. 

Het Forum voor Amateurkunsten coördineert de WAK in Vlaanderen en Brussel en  Fameus zet Antwerpse initiatieven in de schijnwerpers.

The Making of

Elk jaar zoomen we in op een ander thema. Dit jaar geven kunstenaars het beste van zichzelf rond het thema The Making of. Er wordt een focus gelegd op het creatieproces, het werk achter de schermen, op proberen, vernieuwen, ervaring opbouwen, de historiek van artistieke verenigingen en natuurlijk op de schoonheid van zelf een kunst te beoefenen in de vrije tijd.

Extra aandacht

Fameus bundelt zoveel mogelijk activiteiten die iedereen van 28 april tot en met 7 mei kan bezoeken in alle districten van Stad Antwerpen. Deze activiteiten verschijnen op 21 april in een programmakrant als bijlage van de Gazet van Antwerpen. In deze bijlage stellen we negen verschillende kunstenaars uit Antwerpen voor. Babette Forsyth vertelt over haar waterballet, Rida Habiba Allah licht zijn passie voor mode en ontwerp toe en Zoë Asaph Sampa deelt zijn ervaring als rapper. En ook de nieuwe Schepen van Cultuur, Caroline Bastaiens, deelt haar visie, wensen en dromen voor de amateurkunsten in Antwerpen in een dubbelinterview met Eline Van Hoye, de kersverse directeur van Fameus. Wie wil, kan alle interviews online lezen.

#WAK2017

Het team van Fameus gaat 10 dagen lang op pad en hoopt jou ergens tegen te komen in de  stad. We nemen foto’s en maken filmpjes die we op Facebook en Instagram taggen met #WAK2017. Doe mee en wie weet reposten of regrammen we jouw beelden op een van onze kanalen. Want, sharing is caring!

 

Meer info?

Caro Marnef
Stafmedewerker
+32 3 202 74 35
caro@fameus.be