Cultuur in de straat: boek nu!

Je straatfeest opleuken met een vleugje cultuur? Dat Kan!

Fameus werkte samen met Stadsmakers (stedelijke dienst die initiatieven ondersteunt van bewoners en verenigingen) een animatieaanbod uit. We selecteerden 16 culturele acts: een keuze uit muziek, woord, theater en dans voor alle leeftijden wat wils.

Stadsmakers biedt tot max. 500 euro subsidie aan als ondersteuning voor de organisatie van een straatfeest, feest voor je vereniging, …  Met deze subsidie kan je de act betalen die je geboekt hebt.

Stadsmakers bepaalt het subsidiebedrag als volgt: naast het budget voor hapje en drankje, krijg je maximaal 200 euro voor de uitbetaling van je act. Meer informatie vind je terug via deze link.

Wie kan Cultuur in de straat aanvragen?
  • Bewonersgroepen: minimaal drie mensen die in dezelfde straat wonen.
  • Verenigingen
Wanneer vraagt u Cultuur in de straat aan?
Welke acts kan u boeken?

Zoek een act in het aanbod voor 2017.

Zoek een act in het aanbod voor 2018.

Hoe vraagt u Cultuur in de straat aan?
Nieuwe werkwijze sinds september 2017

Stap 1: Zoek een act in het aanbod voor 2017. Of een act voor 2018. U kan de acts selecteren op basis van genre, prijs en doelgroep.
Stap 2: Stuur een mail naar de act om rechtstreeks met de artiest af te spreken.
Stap 3: Vul minstens 6 weken voor uw feest een subsidie-aanvraag in en duid aan dat u cultuur in de straat wenst.
Stap 4: Vul het contract in en laat het ondertekenen door de artiest(en). U vindt het contract hier. Zet info@fameus.be en stadsmakers@stad.antwerpen.be in cc.
Stap 5: Geniet van het feest! Na afloop betaalt u de artiest rechtstreeks volgens de afgesproken betaalwijze (zie contract). U kan deze kosten nadien inbrengen via de eindafrekening.
Stap 6: Dien uw eindafrekening in met een overzicht van de gemaakte kosten (act, hapjes, drankjes, …) en inkomsten.

Let op: bovenstaande acts zijn te boeken tot eind december 2017. Voor straatfeesten en buurtinitiatieven vanaf januari 2018 is er een nieuw aanbod samengesteld waaruit gekozen kan worden. Dit aanbod vindt u hier. 

Meer info
+32 3 202 74 36