Cultuur in de straat: boek nu!

Fameus werkte samen met Stadsmakers (stedelijke dienst die initiatieven ondersteunt van bewoners en verenigingen) een animatieaanbod uit. We selecteerden 15 culturele acts. Je hebt keuze uit muziek, woord, theater en dans, voor alle leeftijden wat wils.

Stadsmakers biedt tot max. 500 euro subsidie aan als ondersteuning voor de organisatie van een straatfeest, feest voor je vereniging, …  Met deze subsidie kan je de act betalen die je geboekt hebt.

Stadsmakers bepaalt het subsidiebedrag als volgt: naast het budget voor hapje en drankje, krijg je maximaal 200 euro voor de uitbetaling van je act. Meer informatie vind je terug via deze link.

Wie kan Cultuur in de straat aanvragen?
  • Bewonersgroepen: minimaal drie mensen die in dezelfde straat wonen.
  • Verenigingen
Wanneer vraagt u Cultuur in de straat aan?
Welke acts kan u boeken?

Zoek een act in het aanbod voor 2018.

Hoe vraagt u Cultuur in de straat aan?
Nieuwe werkwijze sinds september 2017

Stap 1: Zoek een act in het aanbod voor 2018. U kan de acts selecteren op basis van genre, prijs en doelgroep.
Stap 2: Stuur een mail naar de act om rechtstreeks met de artiest af te spreken.
Stap 3: Vul minstens 6 weken voor uw feest een subsidie-aanvraag in via de databank voor verenigingen en duid aan dat u cultuur in de straat wenst.
Stap 4: Vul het contract in en laat het ondertekenen door de artiest(en). U vindt het contract hier. Zet info@fameus.be en stadsmakers@stad.antwerpen.be in cc.
Stap 5: Geniet van het feest! Na afloop betaalt u de artiest rechtstreeks volgens de afgesproken betaalwijze: via factuur of KVR (zie contract). U kan deze kosten nadien inbrengen via de eindafrekening.
Stap 6: Dien uw eindafrekening in bij Stadsmakers via de databank voor verenigingen met een overzicht van de gemaakte kosten (act, hapjes, drankjes, …) en inkomsten.

Meer info
+32 3 202 74 36